İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Strasbourg Belediye binasına Ermeni bayrağı çekildi

16 Mayıs’ta Ermenistan’ın Avrupa Konseyinde (AK) dönem başkanlığının başlanmasının sembolü olarak  Ermenistan bayrağı  Strasbourg Belediye binasına  çekildi. Bayrak çekme töreninde Strasbourg Belediye Bşk.  Roland Ries, Andorra Dışişleri bakanı, AK Bakanlar Komitesi selef bşk.  Gilbert Saboya Sunyé  ve Strasbourg’a akredite yabancı misyon başkanları, Strasbourg Ermeni toplumu temsilcileri hazır bulundular. Ermenistan bayrağı önümüzdeki 6 ay boyunca Strasbourg Belediye binası önünde dalgalanacak.

 Bayrak töreni vesilesiyle  Ermenistan Dışişleri Bakanı, AK Bakanlar Komitesi Bşk. Edward Nalbandyan yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
«800 milyo Avrupalı için Strasbourg, Avrupa Konseyinin resmi ikametgahı, insan hakları ve temel özgürlüklerin sembolüdür. Kültürel ve mimari mirasının çeşitliliğiyle Strasbourg’un kendisi, Avrupa çoğulculuğunu vücuda getirmektedir.
Ermenistan’ın dönem başkanlığı; Strasbourg Belediyesiyle organize etmeyi öngördüğümüz etkinlikler sayesinde Strasbourg’lulara Ermenistan ve Ermeni halkının kültürüyle tanışma olanağı sağlayacaktır.»
Bakan Nalbandya sözlerini sonlandırırken, halkların ve devletlerin tarihinde birçok nesillerin hafızasında yer eden anlar olduğunu belirtti. 16 Mayıs 2013’ün Ermenistan için işte böylesi bir gün olduğunu dikkat çekti bakan Nalbandyan.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.