İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azeri ve Ermeni bakanlar bir araya geldi

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu, Yukarı Karabağ sorununun çözüm süreci çerçevesinde Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarını bir araya getirdi.Polonya’nın Krakov kentinde görüşen Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan’a, Minsk Grubu eşbaşkanları ABD temsilcisi Ian C. Kelly, Rusya temsilcisi İgor Popov, Fransa temsilcisi Jacques Faure ve AGİT Başkanı’nın Özel Temsilcisi Andrzej Kasprzyk de eşlik etti.

Barışın sağlanması için karşılıklı güven ortamının oluşmasının yollarının müzakere edildiği görüşmeden sonra Minsk Grubu eşbaşkanları ve dışişleri bakanları ortak bildiri yayımladı.
Bildiride, eşbaşkanların, taraflara barış sürecine darbe vuracak ve gerginliği artıracak adım ve söylemlerden kaçınma çağrısında bulunduğu belirtildi.
Eşbaşkanların, görüşmeleri Azerbaycan ve Ermenistan cumhurbaşkanları ile devam ettirmek için mayıs sonunda bölgeye geleceği açıklandı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazı ve haberin tüm hakları Dünya Bülteni’ne aittir. Özel izin alınmadan yazı ve haber hiçbir şekilde kullanılamaz. Ancak yazı ve haberin bir kısmı aktif link verilerek alıntılanabilir.

Yorumlar kapatıldı.