İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yargıtay: Dink cinayetinde ‘terör’ değil ‘suç’ örgütü var

Mesut Hasan Benli
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Hrant Dink cinayeti davasında, sanıkların “silahlı terör örgütü” değil “suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüt” üyesi olduklarına karar verdi… Daire, Davanın bir numaralı şüphelilerinden Yasin Hayal için de Dink’i “tasarlayarak öldürmeye azmettirmek” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı. Hayal’in “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan verilen beraat kararını ise “suç işlemek amacıyla oluşturulan örgütü kurma ve yönetme suçundan” ceza verilmesi istemiyle bozdu.
***

ANKARA – Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Agos gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni’yken 9 Ocak 2007’de katledilen gazeteci Hrant Dink ‘in öldürülmesine ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararın temyiz incelemesini tamamladı.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Dink’in öldürülmesi olayının ‘silahlı terör örgütü’ tarafından gerçekleşmediğini, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüt’ tarafından gerçekleştiğini kaydetti. Daire, bu yorumuyla yerel mahkemenin ‘silahlı terör örgütü yok’ değerlendirmesine katılmış oldu.
Ancak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı daha önce sunmuş olduğu tebliğnamede Dink’in öldürülmesi olayında ‘örgütün var olduğu’ bu nedenle verilen kararın bozulması gerektiği yönünde tebliğname hazırlamıştı.
YASİN HAYAL ‘İN CEZASINA ONAMA
Daire, Davanın bir numaralı şüphelilerinden Yasin Hayal için de Dink’i “tasarlayarak öldürmeye azmettirmek” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı. Hayal’in “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan verilen beraat kararını ise “suç işlemek amacıyla oluşturulan örgütü kurma ve yönetme suçundan” ceza verilmesi istemiyle bozdu.

Yorumlar kapatıldı.