İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

New York’ta “Ermeni İddialarına” Karşı Türk Girişimi

Merve Yıldızalp – Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV), Ermeni diasporasının iddialarını 2015 yılına taşıma çabalarına karşı, ABD’deki Türk sivil toplum kuruluşlarının yürüttüğü faaliyetlerin yanında yer almak maksadıyla New York’ta girişim başlattı. TÜRKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Akengin, AA muhabirine, New York’ta başlattıkları girişim kapsamındaki etkinlikler hakkında bilgi verdi. TÜRKSAV’ın 17. ödül törenini Geleneksel Türk Haftası dolayısıyla New York’ta düzenleyeceklerini belirten Akengin, ayrıca Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ile TÜRKSAV’ın programladığı “Türk Dünyası Lobiciliği” panelinin de düzenleneceğini bildirdi.

TÜRSAV ödüllerinin ilk yıllarda Çankaya’da Cumhurbaşkanı tarafından verildiğini dile getiren Akengin, son dört yıldır da ödül törenlerinin yurt dışında yapıldığına işaret etti. Akengin, TÜRKSAV ödüllerinin tüm dünyada bilindiğini ve Türk dünyasının oskarları olarak da nitelendirildiğini söyledi.
Bu yıl törenin New York’ta yapılma sebebini de anlatan Akengin, “2015 yılı Ermeni iddialarının yüzüncü yılı olacak. Bize göre asılsız olan iddialar bunlar. Amerika’daki Türk sivil toplum kuruluşları da Ermeni diasporasının Türkiye aleyhinde yürüttüğü olumsuz propagandalara karşı bir takım faaliyetler başlattı. Biz de bu maksatla, sivil toplum kuruluşlarıyla buluşmayı hedefledik. Paneli ve töreni New York’ta yapmamızın sebebi budur” diye konuştu.
-“Türk milletinin bu konularda kendini savunma ihtiyacı yok”-
Panelin Türk dünyası ve Türkiye’nin tanıtımı amacıyla da yapıldığını belirten Akengin, “Türk milletinin bu tür iddialar karşısında, kendini savunma ihtiyacı yok. Gerçekleri anlatma ve bilmeyenleri bilgilendirme sorumluluğu söz konusudur” ifadesini kullandı.
Ermenilerle Türklerin 600 yıldan fazla süre dostça kader ortaklığı yaptığını, bu iki toplumun birbirine düşman edildiğini dile getiren Akengin, buna zamanın küresel güçlerinin sebep olduğunu savundu.
Bu güçlerin hem Türklerden hem de Ermenilerden özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Akengin, New York’ta böyle bir kampanya da başlatmak istediklerini de dile getirdi.
Öte yandan, TÜRKSAV Karma Resim Sergisi de Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu iş birliğiyle açıldı. Türk Dünyası Lobiciliği paneli, 16 Mayıs 2013’te New York Türkevi’nde yapılacak. Ödül sahipleri ve panelistler, 18 Mayıs 2013’te Geleneksel Türk Günü yürüyüşüne katılacak.
Yayıncı: Ebubekir Gülüm – Ankara

Yorumlar kapatıldı.