İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni Ermeni taleplerine ‘go ahead’

Mahir Tan (AVA) Londra- Dileme, açılımcılık, Arabizasyon kampanyaları yeni bir Ermeni talepleri dizisi ortaya çıkarmak üzere. Medya’da yaratılacak kampanyanın sis bombaları ise Türkiye’nin mutemet ‘Ermeni Soykırımı’ şampiyonları ile İngiltere’nin İndependent gazetesinden gönüllü ‘Ermeni soykırımı’ yazarı Robert Fisk. Lübnanlı bir Ermeni ile evli Robert Fisk, Taner Akçam’ın pişirip kotardığı bir hikayeden kitaplaştırılan Osmanlı subayı Ermeni Sarkis Torosyan olayını efsaneleştirmiş ve içine biraz da ‘Osmanlı’nın fedakar Arap askerleri’ masalları ekleyerek 12 Eylül 2013 tarihinde servis etmiş İndependent gazetesinde… Son dönemin kervanına katılan bir başka ‘bilim adamı’ ise Uğur Ümit Üngör.Kitabının adı;’confiscation and destruction -The Young Turk seizure of Armenian Property’. Kendisini aynı zamanda ‘genoside’ uzmanı ilan eden yazar,’Ermeni soykırımının, Ermenilerin mal ve topraklarını yağmalamak için Türk hükümeti tarafından yapıldığını ileri sürüyor.

Robert Fisk


***
Türkiye’de son dönemin karekteristiğini yaratan Türk milletini suçlama, özür
Mahir Tan (AVA) Londra- Dileme, açılımcılık, Arabizasyon kampanyaları yeni bir Ermeni talepleri dizisi ortaya çıkarmak üzere. Medya’da yaratılacak kampanyanın sis bombaları ise Türkiye’nin mutemet ‘Ermeni Soykırımı’ şampiyonları ile İngiltere’nin İndependent gazetesinden gönüllü ‘Ermeni soykırımı’ yazarı Robert Fisk. Lübnanlı bir Ermeni ile evli Robert Fisk, Taner Akçam’ın pişirip kotardığı bir hikayeden kitaplaştırılan Osmanlı subayı Ermeni Sarkis Torosyan olayını efsaneleştirmiş ve içine biraz da ‘Osmanlı’nın fedakar Arap askerleri’ masalları ekleyerek 12 Eylül 2013 tarihinde servis etmiş İndependent gazetesinde. Bu kitaplar ve yazılar Türkiye’de iktidarın yarattığı yeni atmosferde ‘yağma Hasan’ın böreği’ bulunduğuna inanan çevrelerce mantar gibi bitirilmeye başladı ABD ve İngiltere piyasında.
Bir Madalya daha mı verseydik
Robert Fisk’in İndependent gazetesinde yaratmaya çalıştığı ‘savaş kahramanı’ Sarkis Torosyan efsanesi Türkiye’de kitap olarak yayınlanan ‘bir Taner Akçam’ yapımı. Osmanlı İmparatorluğunda Kayseri’nin Develi kasabasında doğan Sarkis Torosyan 1914 yılında Harbiye’yi bitirir. Topçu subayı olan Torosyan Almanya’da topçu eğitimi de görür. 1915 yılında Çanakkale’de topçu üsteğmeni olarak görev yapan Torosyan, savaş sonunda Harbiye Nazırı Enver Paşa tarafından madalya ile ödüllendirilir ve yüzbaşı olur. Ancak bundan sonra Torosyan hikayesinin asıl önemli bölümü başlar. Batı Medyası olayın bundan sonrası ile ilgilidir. Zira, ‘Osmanlı Savaş kahramanı’ Torosyan, Ermeni Tehcirinde kardeşininde sürgün edildiğini ve Suriye’ye gönderildiğini duyunca, saf değiştirir. Bu kez İngiliz Casusu Lawrence ile işbirliği yaparak Osmanlı’ya karşı isyan eden Araplara katılır.Hatta hızını alamayan Sarkis, Fransız ordusuyla birlikte Maraş ve Urfa’da da kendisine verilen madalyaların karşılığını verir. İndependent yazarı Robert Fisk ve ona servis veren Taner Akçam , Sarkis’in ‘hain’ olmakla suçlandığını gözyaşları içinde anlatırlar. 
Oysa, bir istisna olmaktan çok uzak Sarkis ve Osmanlı’ya isyan eden Arap ayaklanmacıları.  
Bir madalya daha mı verseydik Sarkis’e İngiliz Lawrence ile birlikte Osmanlıya karşı ayaklandığı ve Fransız ordusu ile Maraş’a geldiği için. Osmanlı Sarkis Torosyan’a madalya verirken de iyi bir iş yapmıştır, Hain ilan ederken de..
Tam tazminatlık bir kitap
Son dönemin kervanına katılan bir başka ‘bilim adamı’ ise Uğur Ümit Üngör.Kitabının adı;’confiscation and destruction -The Young Turk seizure of Armenian Property’. Kendisini aynı zamanda ‘genoside’ uzmanı ilan eden yazar,’Ermeni soykırımının, Ermenilerin mal ve topraklarını yağmalamak için Türk hükümeti tarafından yapıldığını ileri sürüyor. ABD’de çalışan Hollanda’da mukim Türkiye’li bir ailenin çocuğu olan Üngör, aynı zamanda ABD medyasında ‘genoside’ araştırmalarına katkılarda bulunan açıklamalar yapıyor. Para edecek ve destek görecek buluşlar piyasaya sürülüyor. Zira Üngör’ün ‘Genoside ve Holocoust kapsamı içine dahil ettiği’ olaylar Rusların Katin Ormanı katliamı, Gulag Takımadaları, Çeçen sürgünü, Ukrayna katliamları gibi Rusya’yı suçlayan ve Üngör adlı yazar tarafından keşfedilen olaylar.
Bir başka yönüyle Türkiye aleyhinde yürütülen kampanya ise daha yeni. Bu şu anda Ermenilerin gördüğü baskı ve zulmü hedef alıyor. Batıya yapılan şikayetler bir biçimde  müdahale çağrısı yapıyor. Global Dünya’da en sonuç alıcı çözüm tarzı..    

http://avrupagazete.com/mansetler/12905-yeni-ermeni-taleplerine-%E2%80%98go-ahead%E2%80%99.html

Yorumlar kapatıldı.