İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Erivan Büyükelçisi: Ermeni-Türk Protokollerinin başarısız olması Türklerin suçu

ABD Erivan Büyükelçisi John Heffern, « ″Ermenistan 3-4 yıldır herşeyi yapıyor. Bunun Ermenistan için büyük bir başarı olduğunu düşünüyoruz. İki cumhurbaşkanı imza konusunda cesaret gösterdiler. Ancak bu Türkiye tarafından onaylanmıyor, bunu Karabağ sorununa bağlamaya çalışıyorlar.″ diyen elçi Ermeni-Türk protokolleri konusunda herhangi bir önkoşul olmaması gerektiğini, ancak Türkiye’nin düşüncesini değiştirip bunu Karabağ sorunuyla bağlantılandırmaya başladığını kaydetti.

 ***
Ermeni-Türk Protokollerinin başarısız olması Türklerin suçuyla oldu. Açıklama bugün 13 Mayıs’ta «Synopsis Armenia» kuruluşunda öğrencilerle buluşması esnasında ABD Erivan Büyükelçisi John Heffern’den geldi.
Lragir.am’in verdiği haberde şunlar kaydedildi:
« ″Ermenistan 3-4 yıldır herşeyi yapıyor. Bunun Ermenistan için büyük bir başarı olduğunu düşünüyoruz. İki cumhurbaşkanı imza konusunda cesaret gösterdiler. Ancak bu Türkiye tarafından onaylanmıyor, bunu Karabağ sorununa bağlamaya çalışıyorlar.″ diyen elçi Ermeni-Türk protokolleri konusunda herhangi bir önkoşul olmaması gerektiğini, ancak Türkiye’nin düşüncesini değiştirip bunu Karabağ sorunuyla bağlantılandırmaya başladığını kaydetti.
Heffern ″Ermenistan bu 3 yıl boyunca elini uzatmıştı, kendini çok iyi ortaya koydu, ancak Türkler adım atmadı ″ diyerek sözlerinin altını çizdi.»
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.