İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve Katliamı’nda 65. duruşma başladı

Zirve Yayınevi’nin Malatya Bürosu’nda Tilmann Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in ölümüyle sonuçlanan katliamın 65. duruşması başladı. Duruşmanın 2 hafta sürmesi planlanıyor. Bu oturumlarda duruşmaların önemli tanıklarıdan Tarsus Kilisesi’nin eski pastörü ve jandarma istihbarat elemanı İlker Çınar dinlenecek.

Davada  17 sanık tutuklu olarak yargılanıyor. Mahkeme  emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelki’nin tutuklu olarak yargılanmasına karar verdi.
Bu duruşmada ”Kozmik Oda Soruşturması” kapsamında Özel Kuvvetler Komutanlığı nezdinde yapılan aramada, varsa Zirve Yayınevi’ndeki cinayetlere ilişkin davaya konu yapılanmalarla ilgili elde edilen bilgi ve belgelerin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesi için yazılan müzekkere cevabının gelmesi bekleniyor. İlgili kurumlara sorulan Levent Ercan Gelen ve İlker Çınar’ın Malatya ve Mersin İl Jandarma Komutanlıklarında haber elemanı olarak kayıtlı olup olmadıkları, kayıtlıysalar hangi tarihlerde olduklarına dair bilgi de bekleniyor.

Yorumlar kapatıldı.