İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akil İnsanlar, Ermeni vatandaşlarla buluştu

Akil İnsanlar heyeti, Feriköy Ermeni Kilisesi’nde azınlık temsilcileri ile bir araya geldi. Akil İnsanlar heyetinden Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Avukat Yücel Sayman, Prof. Dr. Deniz Ülke Ariboğan, Prof. Dr. Mustafa Armağan, Yard. Doç. Dr. Yakup Levent Korkut ve Gazeteci-Yazar Ali Bayramoğlu Şişli’deki Feriköy Ermeni Kilisesi’ne giderek azınlık temsilcileri ile bir araya geldi.

***
Hatay’da 46 insanın ölümüyle sonuçlanan patlamalarla ilgili Akil İnsan grubundan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Ülkelerin bomba yüklü iki araca bağlı olduğunu görebiliyorsunuz. Dünyanın en kuvvetli istihbarat servisinin bulunduğu Amerika’da düdüklü tencere ile bomba patlatılıyor. Bir ülkenin huzurunu kaçırmak çok kolay. Dirençli bir toplum haline gelebilmek çok önemli.” dedi.
Akil İnsanlar heyetinden Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Avukat Yücel Sayman, Prof. Dr. Deniz Ülke Ariboğan, Prof. Dr. Mustafa Armağan, Yard. Doç. Dr. Yakup Levent Korkut ve Gazeteci-Yazar Ali Bayramoğlu Şişli’deki Feriköy Ermeni Kilisesi’ne giderek azınlık temsilcileri ile bir araya geldi.
Akil İnsanlarla buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas, barış sürecinde Reyhanlı’daki olay gibi kötü bir durumla karşılaşmayı beklemediklerini aktardı. Barış sürecine destek verdiklerinin altını çizen Vingas, “Şu an aramızda, Rum, Ermeni, Süryani, Yahudi, Bulgar, Keldani, Latin Katolik ve nüfusça daha küçük toplumların temsilcileri var. Bu buluşmadan ayrıca memnunuz. Bizler buraya samimi ve faydalı olacağına inandığımız bir sohbet için geldik. Ülkemizde eşitlik, temel haklar ve özgürlük konusunun konuşulması bizi mutlu kılmıştır.” diye konuştu.
‘GÜNÜMÜZDE BİR ÜLKENİN HUZURUNU KAÇIRMAK ÇOK KOLAY’
Zaman içinde devlet ile vatandaş arasındaki ilişkilerin zayıflamış olduğunu kaydeden Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Başkanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, “Ülkelerin bomba yüklü iki araca bağlı olduğunu görebiliyorsunuz. Dünyanın en kuvvetli istihbarat servisinin bulunduğu Amerika’da düdüklü tencere ile bomba patlatılıyor. Bir şeyler üretmek, silah kullanmak ve bir ülkenin huzurunu kaçırmak, bir ülkenin siyasi yapısını darmaduman etmek aslında çok kolay. Dirençli bir toplum haline gelebilmek ve insanları aydınlatabilmek çok önemli.” ifadelerini kullandı.
‘HERKES İÇİN ADALET VARSA BARIŞ GELİR’
21. yüzyılda devlet savaşlarından öte, terör örgütlerinin eylemlerini çok kolay yapabileceğine dikkat çeken Ariboğan, “Bireylerin terör yapabilme kabiliyetleri var. Muhalif grupların terör eylemleri ile seslerini duyurma ihtimalleri var. Bunlar daha çok girecek hayatımıza. Ortadoğu’da istikrarsızlık var. Türkiye kendi içinde barışı sağlarken, başka fay hatlarını hareketlendirmemek zorunda. Bu fay hatları hareketlense bile depremlere dayanıklı binalar inşa etmek zorundayız. Sağlam yapı kurmanın tek şartı özgürlükler herkesi kapsamalı. Türkiye’de herkes için adalet varsa, barış gelir. Belli toplumlara sağlanmış haklarla barışı getirmek mümkün değildir. Bir toplumda bir toplum huzursuzsa, bütün toplum huzursuzdur.” şeklinde konuştu.
Kaynak: CİHAN

Yorumlar kapatıldı.