İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsveç Sosyal Demokrat Parti Heyeti Midyat’ta

İsveç Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Yılmaz Kerimo ile beraberindeki heyet, Midyat Belediyesini ziyaret etti.İsveç Sol Parti Milletvekili Jacob Johnson, Süryani Kiliseler Vakfı Başkanı Anto Nuay ve Mor Gabriel Vakfı Başkanı Kuryakus Ergün ile Midyat Belediyesi’ne ziyarette bulunan Kerimo, “Çözüm sürecine çok pozitif bakıyoruz. Ama çözüm süreci sadece Kürt sorununu değil, Süryanileride alması gerekiyor, bütün azınlıkları toplu bakmak gerekiyor. İnşallah unutulmaz kanaatindeyim.

Silahların susması, savaşın susması ve barışın olması bütün halkların geçmişi ne olursa olsun din, ırk, dil farkı gözetmeksizin birlikte sonuçlanmasını ümit ediyoruz ve pozitif bakıyoruz. İnşallah devamı gelir; ama çözüm süreci olunca bütün halkların bütün demokrasilerin birlikte çalışması gerekir” dedi.
Tercümanlığını Kerimo’nun yaptığı Sol Parti Milletvekili Jacob Johnson, yeni anayasada uzlaşmanın olacağını bilmediklerini dile getirerek, “Görüşmelerde bilgi aldık şimdi anayasa değişecek. Ona bakıyoruz şimdi. İnşallah çözüm iyi bir anayasa olur. Herkesi kapsayan bir anayasa olur. Bütün partiler bir uzlaşma içinde, anayasa için. İnşallah öyle bir uzlaşma olur. Ama olur mu? Onu bilemiyoruz ama inşallah olur” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.