İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Charles Aznavour: Şuşi’nin kurtuluşu Ermeni halkının izleyen zaferlerine rehberlik ediyor

Ermenistan’ın İsviçre elçisi Charles Aznavour himayesinde ve birçok konuğun katılımıyla  Cenevre Ermeni Merkezinde  Şuşi’nin Kurtuluşunun 21. yıldönümüne yönelik bir kutlama etkinlik gerçekleştirildi. Aznavour yaptığı açılış konuşmasında Şuşi’nin kurtuluşunun Karabağ Savaşı zaferinde önemli olduğunu kaydederek, bu zaferle ve bunların anılmasının Ermeni halkının izleyen zaferlerine rehberlik ettiğini belirtti.

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Fransa Daimi Temsilcisi Hovhannes Gevorgyan yaptığı konuşmada , Şuşi’nin kurtluşunun Karabağ Savaşı fonunda tarihi öneminin altını çizdi, zafede Ermeni halkının birlikteliği, Ermenistan, Karabağ ve Diasporanın rolünü oldukça takdir etti, DKC’nin halihazırdaki glişim etabına ilişkin bilgi verdi.
Etkinlikte DKC’nin kazanımlarına ilişkin bir film gösterildi.
Kutlama etkinliği sonunda Cenevre Sp. Hakob Kilisesi ruhanisi Abegha Hayrik Hovhannisyan, hazır bulunanları Mayıs zaferleri vesilesiyle kutladı, savaşı zaferle noktalayan Karabağ Ermenilerinin barış koşullarında anayurdu ve Ermeni devletini güçlendireceğine emin olduğunu ifade etti.
Etkinlik Ermenistan’ın İsviçre Büyükelçisi adına verilen resepsiyonla son buldu.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.