İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatikan’da 40 yılın ziyareti

Mısır Kıpti Ortodoks Patriği 2. Tavadros, Vatikan’a gitti. Ziyaret, iki kilise arasında 40 yıl aradan sonra en üst düzeydeki temas olacak. Mısır Kıpti Ortodoks Patriği 2. Tavadros, Katolik dünyasının ruhani lideri Francis’i ziyaret etmek ve papa seçilmesi dolayısıyla tebriklerini iletmek üzere Vatikan’a gitti.

İtalya’nın başkenti Roma’ya hareket eden Kıpti Ortodoks Patriği 2. Tavadros’un Papa Francis’e yapacağı ziyaret, Katolik dünyası ile Kuzey Afrika Ortodoksları arasında bir çok alanda ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemli olarak gösteriliyor.
Mısır Kıpti Ortodoks Kilisesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ziyaretin Papa Francis’i kutlama amaçlı gerçekleştiği ve bunda iki kilise arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.
Mısır Kıpti Ortodoks Kilisesi ile Vatikan arasındaki en üst düzeyli ziyaret, 14 Mayıs 1973 tarihinde dönemin Kıpti Ortodoks Patriği Baba 3. Şenuda’nın Vatikan’da Papa 6. John Paul’le görüşmesinde gerçekleşmişti.
Patrik 2. Tavadros’un 40 yıl aradan sonra Vatikan’ı ziyaret edecek olmasının, yıllardır ilişkilerin mesafeli ve soğuk olarak nitelendirildiği iki kilise arasında yeni bir dönemi açabileceği kaydediliyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazı ve haberin tüm hakları Dünya Bülteni’ne aittir. Özel izin alınmadan yazı ve haber hiçbir şekilde kullanılamaz. Ancak yazı ve haberin bir kısmı aktif link verilerek alıntılanabilir.

Yorumlar kapatıldı.