İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye tarafından ceza ödenmesi için platform kurulacak

Fransa Ermeni Meseleleri Bürosu ve Ermeni Meseles Komitesi, 1915 yılında  Ermeni Soykırımı esnasında Ermeni halkına verilen zararın Türkiye tarafından tazminini hedefleyen bir platform kurulması yönünde ortak  duyuruda bulundu…« Fransa Ermeni Meseleleri Bürosu ve Ermeni Meselesi Komitesi, iki katolikosun insiyatifini tamamıyla desteklemektedir; bu bildirinin devamı olarak dünya üzerinde faaliyet gösteren tüm «Ermeni Davası» (Hay Dat) kuruluşları Ermeni halkına tazminat ödenmesi yönünde platformlar kuracaklardır, şu anda bu yönde uluslararası uzmanlarla çalışmaktalar. Biz Ermeni Soykırımının yüzüncü sene-i devriyesine kadar  Türkiye’nin Ermeni halkına verilen zararın tazmini sürecinde tüm çabayı hayata geçireceğiz, bu Ermenistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin istikrar, barış ve gelişimi için tek araçtır.»

***
Fransa Ermeni Meseleleri Bürosu ve Ermeni Meseles Komitesi, 1915 yılında  Ermeni Soykırımı esnasında Ermeni halkına verilen zararın Türkiye tarafından tazminini hedefleyen bir platform kurulması yönünde ortak  duyuruda bulundu.

«Nouvelles d`Arménie»nin verdiği bilgiye göre; Fransa Ermeni kuruluşları ortak bildirisinde özellikle şunlar kaydedilmekte:
«24 Nisan 2013 Ermeni meselesi için yeni bir etabın başlangıcına dönüşmüştür. Türk devleti için Ermeni halkına verilen zararın tazmini adil talebine dikkat gösterilmesinin zamanıdır. Manevi, finansal, hukuki ve toprak tazminatları, Ermeni Soykırımının bariz şekilde  tanınması çerçevesindedir. Bunlar, iki Ermeni katolikoslarının  mesajı sonrasında resmi bir mahiyet içermekteler.»
Daha sonra bildiriyi hazırlayanlar Türkiye tarafından cezanın ödenmesi amacıyla platform kurulmasından bahs etmekteler:
« Fransa Ermeni Meseleleri Bürosu ve Ermeni Meseles Komitesi, iki katolikosların insiyatifini tamamıyla desteklemektedir; bu bildirinin devamı olarak dünya üzerinde faaliyet gösteren tüm «Ermeni Davası» (Hay Dat) kuruluşları Ermeni halkına tazminat ödenmesi yönünde platformlar kuracaklardır, şu anda bu yönde uluslararası uzmanlarla çalışmaktalar. Biz Ermeni Soykırımının yüzüncü sene-i devriyesine kadar  Türkiye’nin Ermeni halkına verilen zararın tazmini sürecinde tüm çabayı hayata geçireceğiz, bu Ermenistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin istikrar, barış ve gelişimi için tek araçtır.»
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.