İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papaz Doğum: Metropolitlerimiz serbest kalmadıkça bayram kutlamayacağız

Antakya Ortodoks Kilisesi papazlarından Dimitri Doğum, kaçırılan metropolitleri Pavlus Yazıcı ile Yuhanna İbrahim serbest bırakılmadığı takdirde Paskalya Bayramı’nı kutlamayacaklarını açıkladı

ANTAKYA – Papaz Dimitri Doğum, İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı’nın 22 Nisan’da Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil tarafından yolcu edildikten sonra, Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim ile Babil Hava Gümrük Kapısı’nda bekleyen ambulansla Halep’e gittiği sırada, kimliği belirsiz kişilerce yollarının kesildiğini, şoförlerinin öldürüldüğünü, 2 din adamının ise, kaçırıldığını söyledi.
‘DİN ADAMLARIMIZDAN HABER ALAMADIK’
Dimitri Doğum, kısa süre sonra serbest bırakıldıklarına dair haberler yer alan ancak, henüz bırakılmayan Metropolitler Pavlus Yazıcı ve Yuhanna İbrahim’in kaçırılması nedeniyle mezheplerine göre Pazar günü kutlanması beklenen ‘Paskalya Bayramı’nı, metropolitleri serbest bırakılmadığı takdirde kutlamayacaklarını bildirdi. Halep’teki Türk yetkililerle temas halinde olduklarını vurgulayan Doğum, şöyle dedi:
“Kaçırılma olayından sonra din adamlarımızdan haber alamadık. Halep Ortodoks Metropolitliği ile görüştük ancak onlarda da bilgi yok. Zaten, Halep’te elektrikler kesik ve telefon bağlantısı yok. Bu nedenle irtibat kuramıyoruz.”
Pavlus Yazıcı’nın, Türkiye’nin güney bölgelerindeki tüm Ortodoks kiliselerinin sorumlusu olduğu belirtildi.(dha/Mehmet Ezer)

Yorumlar kapatıldı.