İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İnanç Özgürlüğü Girişimi ve Norveç Helsinki Komitesi (NHC) işbirliği

İnanç Özgürlüğü Girişimi Mart 2013 itibariyle çalışmalarına Norveç Helsinki Komitesi  (NHC) işbirliğiyle devam etmektedir. Türkiye’de herkes için düşünce, din veya inanç özgürlüğünün korunmasının iyileştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla yeni bir izleme ve raporlama projesine başladık. NHC:İÖG Düşünce, Din veya İnanç Özgürlüğünü İzleme Projesi bir insan hakları projesidir ve çalışmaları izleme, belgeleme, raporlama ve çözüm önerilerinin sunulması üzerine yoğunlaşacaktır. İlk raporumuzu Eylül 2013 tarihinde yayınlamayı planlıyoruz.

Projemizin temel iletişim aracı www.inancozgurlugugirisimi.com  websitesi olmaya devam edecek ve Türkiye’de düşünce, din veya inanç özgürlüğü konusunda kapsamlı bir kaynak olma işlevini sürdürecektir. Websitemizi ziyaret ederek bu alanda yayınlanan güncel haberlere, yasal gelişmelere, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) İçtihadına, ulusal ve uluslararası örgütler  ve inanç grupları tarafından yayınlanmış raporlara ve NHC:İÖG tarafından yayınlanan rapor ve çözüm önerilerine erişebilirsiniz. NHC: İÖG çalışmalarında yerel inanç grupları, insan hakları örgütleri, diğer sivil toplum kuruluşları ve uzmanlarla işbirliği içinde çalışmayı bir öncelik olarak önemsemektedir.
NHC: İÖG 11.04.2013 tarihinde insan hakları savunucusu Erdal Doğan’a yönelik ölüm tehditleri konusunda kaygısını dile getirmek ve yetkilileri gerekli önlemleri almaya çağırmak amacıyla açık bir mektup yayınlamıştır. Erdal Doğan, 2007 yılında Türkiye’de üç Hristiyan’ın öldürülmesiyle ilgili Zirve/Malatya davasında müdahil avukat olarak görev yapmaktadır. 
Vicdani ret hakkı düşünce, din veya inanç özgürlüğü hakkının önemli bir bileşenini oluşturmaktadır. Yeni Anayasa süreci ve ilgili AİHM ve BM İnsan Hakları Komitesi kararları ışığında Türkiye’de vicdani ret hakkı konusunda son gelişmeler için  Hülya Üçpınar’la gerçekleştirmiş olduğumuz röportajı okuyabilirsiniz.
İlgi ve bilginize,
İÖG Ekibi
twitter.com/iogwebsitesi  www.inancozgurlugugirisimi.com
Gönderen: Mine Yildirim [yildirim@nhc.no]

Yorumlar kapatıldı.