İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler Brüksel’de bir yürüyüş düzenlediler; etkinliğe Belçikalı bakanlar da katıldı

24 Nisan’da Brüksel Surp Mariam Magdaghenatsi Kilisesinde Ermeni Soykırımının 98. yılı vesilesiyle bir dini ayin gerçekleştirildi. Ayin sonrasında kitle Brüksel’in merkezi meydanlarından birinde bulunan Ermeni Soykırımı kurbanlarının anısını ebedileştiren haçkar yönünde yürüyüşe geçtiler. Ruhaniler haçkar yakınında bir ayin gerçekleştirdiler, bunu Belçika Ermeni Toplumu Komitesi Bşk. Michel Mamuryan ve Ermenistan’ın NATO misyonu nezdinde daimi temsilcisi, elçi Armen Yedigaryan’ın konuşmaları izledi.

Ermeni Soykırımı kurbanlarını anmak üzere etkinlikte Belçika Senatosu Bşk. Yard. Armand De Decker, Hükümetten temsilciler, Belçika kent ve yerel yönetim organlarından temsilciler, Yahudi ve Tutsi toplumları temsilcileri, aydınlar ve medya mensupları da hazır bulundular.
Daha önce 23 Nisan’da Belçika’da faaliyet gösteren «Nairyan» Ermeni Öğrenci Birliği, Belçikalı Ermeni gençlerin katılımıyla, Ermeni Soykırımı kurbanlarının hatırasına Ermeni haçkar-anıtının yakınında bir mum yakma etkinliği gerçekleştirdi.
http://news.am/tur/news/150445.html

Yorumlar kapatıldı.