İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ermeni katliamının acısını paylaşıyoruz”

Kürtçe tercüman vasıtasıyla tüm sanıklar adına savunma yapan tutuklu gazeteci Ertuş Bozkurt, “Bugün 24 Nisan Ermeni katliamının yıl dönümü. Bu acıyı paylaşıyoruz” dedi. Küreselleşme ile birlikte tüm toplumsal, kültürel ve tarihi doğal miraslarının yok edildiğini belirten Bozkurt, haberlerinin suç delili olarak dosyaya konulduğunu, iddia makamının ayrıca kendilerine normal gazeteci olmayı, yani ana akım medya gibi iktidardan bilgi alıp yaymak yerine bilgiyi toplumdan saklamalarını istediğini söyledi.

***
Gazetecilerin yargılandığı KCK basın davasında, tüm sanıklar adına söz alan Ertuş Bozkurt, “Bugün Ermeni katliamının yıl dönümü. Bu acıyı paylaşıyoruz” dedi.
Yaptıkları haberler delil diye gösterilerek KCK üyesi olmakla suçlanan 26’sı tutuklu 46 gazeteci ve basın çalışanının yargılandığı davanın 13. duruşması Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda başladı.
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmaya, 24 tutuklu ile 6 tutuksuz gazeteci ve basın çalışanı katıldı. Tutuklu gazeteciler Fatma Koçak ile Nahide Ermiş ise duruşmaya katılmadı.
Avukatlar tarafından İstanbul Kürt Enstitüsü’nde görevli 3 tercüman da duruşmada hazır edildi.
Daha önceki celse kimlik tespiti yapılamayan 5 gazetecinin, kimlik tespiti yapıldı.
Kürtçe tercüman vasıtasıyla tüm sanıklar adına savunma yapan tutuklu gazeteci Ertuş Bozkurt, “Bugün 24 Nisan Ermeni katliamının yıl dönümü. Bu acıyı paylaşıyoruz” dedi.
Küreselleşme ile birlikte tüm toplumsal, kültürel ve tarihi doğal miraslarının yok edildiğini belirten Bozkurt, haberlerinin suç delili olarak dosyaya konulduğunu, iddia makamının ayrıca kendilerine normal gazeteci olmayı, yani ana akım medya gibi iktidardan bilgi alıp yaymak yerine bilgiyi toplumdan saklamalarını istediğini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.