İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP’li Kuşoğlu, Kilise, Sinagog ve Havranın Giderlerini Sordu

Ankara (Anka)-CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a, ibadethanelerle ilgili genel aydınlatma giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılandığını belirterek, “2012’de kaç kilise, sinagog ve havranın bu tür harcamaları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanmıştır?” diye sordu. (Sayın Milletvekili Sinagog ile Havra’nın aynı anlama geldiğini bilmediği gibi, Bütçe kanunundan da haberdar değil galiba. HYETERT)

Kuşoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “İbadethanelerle ilgili genel aydınlatma giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılandığı malumdur” diyerek şu soruları yöneltti:
“2012’de kaç kilise, sinagog ve havranın bu tür harcamaları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanmıştır?
Sadece aydınlatma giderleri mi ödenmiştir yoksa diğer su, yakıt ve onarım giderleri de devlet tarafından mı karşılanmaktadır?
Eğer bu tür gider ödemeleri yapıldıysa 2012’de kaç lira tutarında bir ödeme yapılmıştır? 2013 bütçesine bu konuyla ilgili kaç TL ödenek konulmuştur” (ANKA)
(MG/ÖZK)

Yorumlar kapatıldı.