İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım kurbanları anıldı

İttihat ve Terakki Partisi yöneticileri tarafından planlanan ve dönemin Osmanlı devlet adamları tarafından uygulanan Ermeni Soykırımı kurbanları katledilişlerinin 98. yılında tüm dünyada anıldı. Anma törenlerinin merkezi Ermenistan’ın başkenti Yerevan’daki Soykırım Anıtı oldu… İnsan Hakları Derneği, Ermeni Soykırımı kurbanlarını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Sultanahmet’te, Ermeni aydınlarının 24 Nisan 1915′te tutuklanarak konulduğu günümüzde Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılan yapının önünde andı.

***
Yerevan) İttihat ve Terakki Partisi yöneticileri tarafından planlanan ve dönemin Osmanlı devlet adamları tarafından uygulanan Ermeni Soykırımı kurbanları katledilişlerinin 98. yılında tüm dünyada anıldı. Anma törenlerinin merkezi Ermenistan’ın başkenti Yerevan’daki Soykırım Anıtı oldu. Diyaspora ve Ermenistan’ın kentlerinden binlerce insanın katıldığı anma töreni, soykırım anıtında kurbanların anısına saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından Ermeni halkı soykırım kurbanlarının anısına yanan ateşin etrafına lale, gül ve karanfil bıraktı. Saygı duruşunda bulundu ve ölenler için haç çıkararak dua etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren anıta çıkan yolda toplanan Ermeniler, vakur ve sakin adımlarla anıtının olduğu tepeyi çıktı. Yol kenarındaki hoparlörlerden ise ağıtlar çalındı.
İNSAN HAKLARI DERNEĞİ KURBANLARI UNUTMADI
İnsan Hakları Derneği, Ermeni Soykırımı kurbanlarını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Sultanahmet’te, Ermeni aydınlarının 24 Nisan 1915′te tutuklanarak konulduğu günümüzde Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılan yapının önünde andı.  Dernek üyeleri, ‘1915 Soykırımdır Soykırım İnsanlık Suçudur’ yazılı pankartın üzerine kırmızı karanfiller bırakıp, Anadolu’daki 2300 Ermeni köyün isminin değiştiğini belirten afişler astı.
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon üyesi Eren Keskin, yaptığı basın açıklamasında “Ermenilere ve diğer Müslüman olmayan halklara yönelik nefret ve düşmanlık sürüyor. Soykırım Samatya’da yaşlı Ermeni kadınlara yapılan saldırılarla sürmektedir. Ermeniler can güvenliklerinin olmadığı bir ortamda yaşamlarını sürdürüyorlar” dedi. (Seyfi Genç)

Yorumlar kapatıldı.