İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilise faturalarına tepkiler büyüyor…

Türkiye Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, 23/05/2002 tarih ve 24763 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 12/04/2002 tarihli 2002/4100 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın eki Kararın 3. Maddesi (f) fıkrasında ‘İbadethanelerin (cami, mescit, kilise, havra ve sinagog) elektrik enerjisi yıllık giderlerinin Diyanet İşleri Bakanlığı’nın takip eden yılı bütçesine konulacak ödeneklerden karşılanır’ hükmünün biran önce değiştirilmesini istiyoruz. Cami önlerinde toplanan paralarla eğer ki Kiliselerin elektrik faturaları ödeniyorsa bunu şiddetle kınıyoruz… ” dedi.(Bizim ödediğimiz vergilerin nereye gittiğini biliyor musunuz? HYETERT)

***
TIMETURK / Haber Merkezi
Diyanet’e tepkiler çığ gibi büyüdü.
Türkiye Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak ‘Kiliseye Ampul’ haberi’ üzerine açıklama yaptı.
Kiliselerin aydınlatma giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesinden ödendiğine ilişkin yapılan haberlerin ardından, Diyanete tepkiler çığ gibi büyüdü. Daha sonra Millî Gazete’nin elde ettiği yazışmalarda ibadete açık kiliselerin aydınlatma giderlerinin devlet tarafından karşılanacağı yetkili makamlara iletilerek gereğinin yapılması istendi. Gündeme taşınan haberlerin ardından Türkiye Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak gazetemize açıklamalarda bulundu.
Müslümanların parasıyla kilise faturaları ödenemez
Kıyak, “23/05/2002 tarih ve 24763 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 12/04/2002 tarihli 2002/4100 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın eki Kararın 3. Maddesi (f) fıkrasında ‘İbadethanelerin (cami, mescit, kilise, havra ve sinagog) elektrik enerjisi yıllık giderlerinin Diyanet İşleri Bakanlığı’nın takip eden yılı bütçesine konulacak ödeneklerden karşılanır’ hükmünün biran önce değiştirilmesini istiyoruz. Cami önlerinde toplanan paralarla eğer ki Kiliselerin elektrik faturaları ödeniyorsa bunu şiddetle kınıyoruz. Böyle bir şeye göz yumulması mümkün değildir. Biz onların elektrik faturalarını ödemek zorunda değiliz. Diyanetin bu duruma biran önce dur demesi gerekmektedir. Bu durumu kınıyor ve eğer böyle bir şey yapılıyorsa verdiğimiz yardım paralarını haram ediyoruz.” dedi.
Bu rezillik biran önce durdurulmalıdır
Müslümanlar kendi elleriyle, kendi mallarıyla, kendi sadakalarıyla zehirlenmektedir.” diyen Kıyak, “Diyanet Cami, Kuran Kursu ve İslami hizmetlere bakmakla yükümlüdür. Ne oluyor da kilisenin elektriğini ödemek için aracı yapılıyor? Tüm bu olanlar ‘Dinlerarası Diyalog’ çerçevesinde mi yapılıyor? Yaşanan ve uygulanan bu üzücü olayı esefle kınıyoruz. Diyanetin başlatmış olduğu bu yanlışı biranca düzeltmesini istiyoruz ve bu rezilliğin takipçisi olacağız.” açıklamasında bulundu.
(Fatih Yedier / Milli Gazete)

Yorumlar kapatıldı.