İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pasadena’daki Sözde Ermeni Soykırımı Anıtı Tanıtıldı

TurkishNY.com – California, Pasadena’ya dikilmesi planlanan sözde Ermeni soykırımı anıtı, Pazar günü yapılan bir törenle tanıtıldı. Pasadena Star-News’un haberine göre Art Center College of Design isimli sanat okulunun öğrencisi Catherine Menard (26) tarafından oluşturulan tasarım, okulda gerçekleştirilen bir törenle gözler önüne serildi.Yapılan tasarıma göre, 4.8 metrelik üç ayaklı bir sehpanın üzerinden altındaki bir çanağa her 21 saniyede bir su damlaları düşecek. Bir yıllık bir zaman dilimi içerisinde çanağa düşmesi planlanan toplam 1.5 milyon damlacığın sözde Ermeni soykırımında öldükleri iddia edilen kurbanların sayısını temsil edeceği ileri sürülüyor.

Projeye başlayana dek, sözde Ermeni soykırımına ilişkin çok az şey bildiğini belirten Menard, sözde soykırıma ilişkin “bilgi” sahibi oldukça “şoke olduğunu ve dehşete kapıldığını” söylüyor.
“Pasadena Ermeni Soykırımı Anma Komitesi” (PASAGMC) isimli oluşumun bir planı dahilinde yapılan proje, sözde Ermeni soykırımının “100.yıldönümü” olduğu iddia edilen 24 Nisan 2015 tarihine adanmış bir tasarımı temsil ediyor.

PASAGMC’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Pasadena eski belediye başkanı Bill Paparian, projenin maliyetinin belirsiz olduğunu fakat muhtemelen altı haneli bir rakam aralığında olacağını belirtti.

Yorumlar kapatıldı.