İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kayıp Ermeni aile aranıyor

1915 yılında Harput ve Dersim’den dağılmış bir ailenin öyküsü bu. Baba Ohanis, anne Margeret’in çocuğu olan Tumacan Tumacayan. Elazığ – Harput’a bağlı Ermenice adıyla Kulvenk, Kürtçe adıyla Gulveng ve Türkçe adıyla Şahinkaya Köyünde dünyaya gelmiştir. Kız kardeşi yani Abbas Tan’ın babaannesinin adı Varter Tan’dır Kayseri Sarız’da ikamet etmektedir. 1915 yılında Tumacan yani büyük dede ve ismini bilemediği kız kardeşi Amerika’ya gitmişler. Tumacan’ın Chicago’da ayakkabıcılık yaptığı, diğer kardeşin ise havayollarında çalıştığı bilgisi edinilmiştir.

***
Bir asırdır kayıp olan, kendi ailesini arayan biri var. Yüreğinin en derinliklerinde acı ve sızı 98 yıldır devam ediyor. Bu acılı aileyle kederlerini bir nebze olsa paylaşabilirsek ne mutlu bize.Bir asırdır kayıp olan, kendi ailesini arayan biri var. Yüreğinin en derinliklerinde acı ve sızı 98 yıldır devam ediyor. Bu acılı aileyle kederlerini bir nebze olsa paylaşabilirsek ne mutlu bize. Umarım bu kayıp aile bulunur, az da olsa acıları diner, merhem oluruz. Devletin hesaplaşamadığı soykırım, tehcirle millet olarak, toplum olarak büyük bir çoğunluğu bunu kabul etmiş, benimsemiştir. Çünkü bu soykırımda ve tehcirde günahları olanlar biliyorlar ve hala canlı tanıkları var. Ve aradan 98 yıl geçmesine rağmen hala birbirlerini arıyorlar.
Abbas Tan kendi ailesini arıyor, Babadan oğula, oğuldan günümüze bunun mücadelesini veriyor. Elinde sadece isimlerin ve yerlerin olduğu bilgisi var. Mücadelesi sonucunda ailesini bulacağına sonsuz bir inanç içinde. 1915 yılında Harput ve Dersim’den dağılmış bir ailenin öyküsü bu.
Baba Ohanis, anne Margeret’in çocuğu olan Tumacan Tumacayan. Elazığ – Harput’a bağlı Ermenice adıyla Kulvenk, Kürtçe adıyla Gulveng ve Türkçe adıyla Şahinkaya Köyünde dünyaya gelmiştir. Kız kardeşi yani Abbas Tan’ın babaannesinin adı Varter Tan’dır Kayseri Sarız’da ikamet etmektedir. 1915 yılında Tumacan yani büyük dede ve ismini bilemediği kız kardeşi Amerika’ya gitmişler. Tumacan’ın Chicago’da ayakkabıcılık yaptığı, diğer kardeşin ise havayollarında çalıştığı bilgisi edinilmiştir.
Bilgisi olan ve bu aileyi tanıyanların, bilenlerin Abbas Tan ile iletişime geçmesine ve bu ailenin kavuşmasına yardımcı olabilecek herkese sonsuz teşekkür ve saygılarımı iletirim.
İletişim için: Abbas Tan – 0532 242 94 54
http://www.aykiridogrular.com/haber-1840-KAYIP-ERMENI-AILE-ARANIYOR.html

Yorumlar kapatıldı.