İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Florida’lı Türklerin soykırım tepkisi

ABD’de Güney Florida’nın 4 farklı noktasına yerleştirilen siyah beyaz olarak yazılmış “Resmi olarak Ermeni Soykırımı’nı tanıdıkları için teşekkür ederiz” pankartları bölgede ikamet eden Türkler tarafından tepkiyle karşılandı… Florida Türk Amerikan Derneği eski Başkanı Fuat Ornarlı ise açıklamasında billboardları henüz görmediğini fakat konunun siyasallaşmasından hoşnut olmadığını ifade ederek, “Bu tarz konular çok fazla politik olduğu için çevremizde böyle reklam panoları görmek beni oldukça üzmektedir.” dedi. (Henüz görmemiş ama tepki ile karşılamış:) HYETERT) 

           ***
 (İHA) – Billboardlarda asan kişi yada kuruma dair herhangi bir ibare bulunmazken, bugüne kadar sözde soykırımın parlamentolarında kabul gördüğü 20 ülkenin bayraklarının olması ve panoların altında yalnızca küçük puntolarla “Bu billboardların bedelleri bu konuyu önemseyen Ermeniler tarafından ödendi” yazısı dikkat çekti.
Florida’nın 4 bölgesine konuşlandırılan billboardların Pompano, Atlantik, West Palm plajları ile Miami’nin kuzeyindeki Avenue bölgesinde yer aldığı kaydedildi. George Pagoumian adlı bir işadamı pankartların asılmasının bölgede faaliyet gösteren Ermeni Cemaati üyeleri tarafından organize edildiği kanaatinde olduğunu belirtti. Ailesi Ermeni olan ve büyükannesi ile diğer akrabalarının tehcir döneminde öldürüldüğünü iddia eden Pagoumian açıklamasında, “Biz bu afişin asılması için zorlamada bulunmadık. Büyükannelerimiz ve ailelerimiz bunun bedelini canlarını vererek ödediler. Onlar burada olanları cennetten izliyorlar” şeklinde konuştu.
Florida Türk Amerikan Derneği eski Başkanı Fuat Ornarlı ise açıklamasında billboardları henüz görmediğini fakat konunun siyasallaşmasından hoşnut olmadığını ifade ederek, “Bu tarz konular çok fazla politik olduğu için çevremizde böyle reklam panoları görmek beni oldukça üzmektedir.” dedi. Ornarlı ayrıca bu konunun araştırılmasının politikacılar tarafından değil tarihçiler tarafından yapılması gerektiği kanaatinde olduğunu da sözlerine ekledi.
Güney Florida’nın 4 farklı noktasına yerleştirilen billboardlarda sözde Ermeni soykırımının bugüne kadar parlamentolarında kabul gördüğü 20 ülkenin bayraklarının yer alması dikkat çekerken ABD’nin bayrağının billboardlarda yer almadığı fark edildi. ABD’de ikamet eden Ermenilerin, Devlet Başkanı Barack Obama’ya sözde Ermeni soykırımının uluslararası arenada resmi olarak tanınması konusunda oldukça baskı yaptığı biliniyor. Ayrıca Florida bölgesinde yaklaşık 4 bin civarında Ermeni ile birlikte 5 bin civarında da Türk ikamet ediyor.

Yorumlar kapatıldı.