İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yakup Tahincioğlu Vefat Etti

Tahincioğlu Holding ile Kent Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Onursal Başkanı Yakup Tahincioğlu, hayatını kaybetti…Tahincioğlu, 25 sene Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu üyeliği de yaptı. MAREV (Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı), Deyrulzafaran Manastırı Bakım, Onarım ve Yaşatma Derneği başta olmak üzere pek çok vakıf ve dernekte muhtelif görevler de aldı. Ayrıca İstanbul Süryani Ortodoks Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Tahincioğlu 2011’de yayınlanan ‘Tarihleri, Kültürleri ve İnançlarıyla Süryaniler’ kitabını da kaleme aldı.

***
Tahincioğlu Holding ile Kent Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Onursal Başkanı Yakup Tahincioğlu, hayatını kaybetti.1933’te Mardin’de dünyaya gelen Tahincioğlu, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimleri Akademisi’nde okurken ufak bir imalathane açtı. Yönettiği 60’ı aşkın şirketin bünyesinde 16 fabrika, 3 otel, 2 AVM dahil sayısız üretim ve hizmet alanına hayat verdi.
Tahincioğlu, 25 sene Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu üyeliği de yaptı. MAREV (Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı), Deyrulzafaran Manastırı Bakım, Onarım ve Yaşatma Derneği başta olmak üzere pek çok vakıf ve dernekte muhtelif görevler de aldı. Ayrıca İstanbul Süryani Ortodoks Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Tahincioğlu 2011’de yayınlanan ‘Tarihleri, Kültürleri ve İnançlarıyla Süryaniler’ kitabını da kaleme aldı.
Cihan Haber Ajansı

Yorumlar kapatıldı.