İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Lobisi Dışişleri Bakanı Kerry’ye Kızgın

TurkishNY.com – ABD Dışişleri Bakanlığı, Dağlık-Karabağ sorununun çözümlenmesine dair arzusu sebebiyle, Ermeni lobisi tarafından eleştiriliyor. Trend.Az’ın haberine göre Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki Dağlık-Karabağ sorununa ilişkin Türkiye’nin büyük rolünü kabul etmiş olmasını eleştirdi.

Armenpress’in belirttiği üzere Facebook sayfasına koyduğu açıklamada, “Türkiye’nin artan Ermeni karşıtı önyargısına rağmen” Dışişleri Bakanı Kerry’nin, Dağlık-Karabağ sorununda Türkiye’nin büyük rol oynamasını arzu ettiğini belirten ANCA, Kerry’yi “yangına körükle gitmekle” eleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde ABD Kongresi’nin Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde konuşan Kerry, Türkiye’nin Dağlık-Karabağ ve Kıbrıs sorunlarında yapıcı bir role sahip olacağını düşündüğünü belirtmişti.
Anadolu Ajans’ın belirttiği üzere Kerry, “Türkiye, iki çözümlenmemiş konu olan Dağlık-Karabağ ve Kıbrıs konusunda yardım etmek için bizimle görüşüyor. Türkiye’nin bu konularda yapıcı bir oyuncu olacağını düşünüyorum” şeklinde konuşmuştu.
İki Güney Kafkas ülkesi arasındaki sorun, Ermenistan’ın 1988 yılında Azerbaycan’ın topraklarında hak iddia etmesiyle başladı.
Ermeni silahlı kuvvetleri 1992 yılından bu yana Azerbaycan’ın, Dağlık-Karabağ bölgesi ve yedi civar bölge dahil, yüzde 20’sini işgal ettiler.
Azerbaycan ve Ermenistan 1994 yılında bir ateşkes anlaşması imzaladılar. AGİT Minsk Grubu’nun eşbaşkanları Rusya, Fransa ve ABD hâlihazırda barış müzakereleri düzenliyorlar.
Ermenistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Dağlık-Karabağ ve civar bölgelerin serbest bırakılmasına ilişkin belirlediği dört kararı henüz yerine getirmiş değil.

http://www.turkishny.com/hot-special-news/93-hot-special-news/120330-ermeni-lobisi-disisleri-bakani-kerryye-kizgin#.UXGu6LUqySo

Yorumlar kapatıldı.