İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Türkiye’yle Gerginlik İstemiyoruz’

TurkishNY.com – Ermeni organizasyonlarının, sözde Ermeni soykırımının tanınması yönünde Gürcü Parlamentosu’na yaptıkları çağrı sonuçsuz kaldı. Public Radio of Armenia’nın haberine göre Gürcistan’ın yetkilileri bu çağrıya, sözde Ermeni soykırımının konusunun Gürcü Parlamentosu’nda hiçbir zaman açılmayacağını söyleyerek karşılık verdiler… Gürcistan Parlamentosu’nda çoğunluğa sahip olan Cumhuriyetçi Parti Milletvekili Levan Berdzenishvili ise, sözde Ermeni soykırımının tanınmasının mümkün görünmediğini ve böyle bir şey yapacak bir Gürcü partisi tanımadığını belirtti.

***
Tiflis’te düzenlenen bir basın konferansında konuşan Gürcü bir bakan, bölgede ekstra gerginlik yaratmak istemediklerini, hem Ermenistan hem de Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde olmak istediklerini belirtti.
Konuya ilişkin olarak, “O olaylar cereyan ederken dahi iyi bir komşu gibi, hoşgörülü bir ulusun davranacağı gibi bir tavır sergiliyorduk. Ermenileri koruduk, böylelikle yaklaşımımızı ifade ettik. Siyasi açıdan daha fazlasını talep etmek adil değildir” şeklinde konuşan Gürcistan Parlamentosu’nda çoğunluğa sahip olan Cumhuriyetçi Parti Milletvekili Levan Berdzenishvili ise, sözde Ermeni soykırımının tanınmasının mümkün görünmediğini ve böyle bir şey yapacak bir Gürcü partisi tanımadığını belirtti.
Netgazeti.ge’nin belirttiği üzere Berdzenishvili, “Tüm yaşananlara saygı gösteriyoruz, komşu ulusumuzun acısını paylaşıyoruz ve 24 Nisan tarihi tüm Ermeniler için olduğu kadar benim için de elim bir gündür. Fakat, sözde Ermeni soykırımının tanınması konusunun bugün ya da gelecekteki herhangi bir gün açılmayacağını düşünüyorum. Bu talep, gerçekleşmesi imkansız olduğu üzere, adil değildir” dedi.
Yine konuya ilişkin açıklamada bulunan parlamenter azınlık temsilcisi Shota Malashkhia, Ermenistan ve Türkiye arasındaki sorunun diyalog aracılığıyla çözülmesi gerektiğini söyledi.
Ayrıca günümüzde Gürcistan’ın söz konusu sorunu analiz etmek için yeterli ağırlığı olmadığına da dikkat çeken Malashkhia, “Bizim de birçok problemimiz var, yarım milyon mülteci ve diğer sorunlar, bir gün 1915 olaylarını değerlendirme yönünde bölgede ağırlığımızın ve etkimizin olması halinde, ve ben o zaman hayattaysam, meseleye dair müzakerelerin devamını getiririz” ifadelerini kullandı.

http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/120317-gurcistan-parlamentosu-soykirim-iddialarini-gorusmeyecek#.UXEPGLUqySo

Yorumlar kapatıldı.