İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve maktulü mezarı başında anıldı

Sün köyüne bağlı Mansuruşağı mezrasında Yüksel’in kabri başında düzenlenen anma törenine, Zirve Yayıncılık Genel Müdürü Hamza Özant, Diyarbakır Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Ahmet Güvener ve Protestan Kiliseler Derneği temsilcisi Refik Topçu katıldı. Güvener’in konuşmasının ardından dua okundu. Anma törenine katılanlar, mezarlığın çevresini temizledikten sonra Yüksel’in kabrine çelenk ve karanfil bıraktı. Yüksel’in annesi Hatice ve babası İbrahim Yüksel’in hasta oldukları için törene katılamadıkları belirtildi. Malatya’da 18 Nisan 2007’de Zirve Yayınevi’nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, bıçaklanarak öldürülmüştü.

Çözüm süreci
Bu arada, anma töreninin ardından Güvener, bir gazetecinin “Çözüm sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, yapılan çalışmalardan son derece umutlu olduklarını söyledi. Türkiye’nin kandan, nefretten ve bölünmüşlükten kurtulması için Diyarbakır’daki kiliselerde 10 aydır dua ettiklerini belirten Güvener, hükümettin attığı adımların ve akil insanların oluşturulmasının kendilerine cesaret verdiğini kaydetti.
Herkesin bu sürece destek vermesi gerektiğini vurgulayan Güvener, “Halk, buna destek veren her bir insanı ödüllendirecektir. Duamız, yüreğimizde olan düşünce budur. Gerçekten bu kanın durması, askerlerin ve buradaki halkın acı çekmemesi için bir an evvel bu barış süreci devreye girsin” ifadesini kullandı.
Akil insanların her kesimle görüştüklerini, ellerini taşın altına koyduklarını belirten Güvener, onların teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.
Güvener, beklentisi olmayan insanların soruna çözüm aradığını belirterek, onların gelecekte “ülke kahramanı” olarak ilan edileceklerine inandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar kapatıldı.