İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hayk Demoyan: Ermeni Soykırımının tanınması konusunda aktif dış siyaset çizgisi benimsenmeli

Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü Direktörü Hayk Demoyan, Türkiye’nin sınırı kapatmış , Ermenistan’a yönelik agresif siyaset yürütmeke olduğu, Karabağ Ermenilerine yönelik agresya uygulayan bir devlet olan Azerbaycan’ı savunduğunu kaydetti.″Ermenistan sorumluluk konusunu sadece Türkiye’nin geçmişte yaptıkları değil, aynı zamada agresörün bugünkü siyaseti için de gündeme getirmeli″ diyen Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü Direktörü, Türkiye’nin bugün öyle veya böyle Ermeni Soykırımının tanınması sürecine katılan ülkeler nezdinde rüşvet siyaseti yürüterek aktif propaganda politikası yürüttüğünü ifade etti.

***
Ermeni Soykırımı sadece tarihi belleğin değil aynı zamanda ulusal güvenliğin konusudur. Açıklama bugün 18 Nisan’da Erivan-Moskova telekonferansı esnasıda Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü Direktörü Hayk Demoyan’dan geldi.
Demoyan Türkiye’nin sınırı kapatmış , Ermenistan’a yönelik agresif siyaset yürütmeke olduğu, Karabağ Ermenilerine yönelik agresya uygulayan bir devlet olan Azerbaycan’ı savunduğunu kaydetti.
″Ermenistan sorumluluk konusunu sadece Türkiye’nin geçmişte yaptıkları değil, aynı zamada agresörün bugünkü siyaseti için de gündeme getirmeli″ diyen Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü Direktörü, Türkiye’nin bugün öyle veya böyle Ermeni Soykırımının tanınması sürecine katılan ülkeler nezdinde rüşvet siyaseti yürüterek aktif propaganda politikası yürüttüğünü ifade etti.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.