İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Diasporasından Gürcistan’a Sözde Soykırımı Tanıma Çağrısı

TurkishNY.com – Gürcistan’daki Ermeni organizasyonlar, Gürcü Parlamentosu’na sözde Ermeni soykırımını tanıması yönünde çağrıda bulundu. Public Radio of Armenia’nın haberine göre Gürcistan’da bulunan bazı Ermeni dini ve laik organizasyonlar, Gürcü Parlamentosu’na “diğer uygar dünya ülkelerine” katılma ve Osmanlı İmparatorluğu tarafından yapıldığını iddia ettikleri sözde Ermeni soykırımının tanınması üzerine müzakereler yapma çağrısında bulundular.

Ermeni organizasyonların konuya ilişkin oluşturdukları demeç ise şöyle; “1915-1923 yıllarındaki soykırım politikasının neticesinde, Ermeni ulusu 2 milyondan fazla vatandaşını ve topraklarının büyük bölümünü kaybetti. 1915 ila 1923 yılları arasında Ermeni ulusuna karşı işlenen suç, insanlık suçu anlamına gelen soykırım şeklinde tanımlanıyor.”
 Asılsız iddialara dayanan sözde Ermeni soykırımı, dünyadaki 20’den fazla ülkede ve bunun yanı sıra Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi dahil bazı uluslararası organizasyonlar tarafından tanındı.
Ermeni diasporası sözde Ermeni soykırımının tanınması için ABD, Bulgaristan, İspanya ve İsrail’de yoğun bir şekilde faaliyetlerde bulunuyor.

Yorumlar kapatıldı.