İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

California Eyalet Meclisi’nde Sözde Ermeni Soykırımı Anıldı

 TurkishNY.com – 15 Nisan tarihinde, California Eyalet Yasama Meclisi’nde sözde Ermeni soykırımı anma töreni yapıldı.Asbarez’in haberine göre anma töreni kapsamında California’nın dört bir yanından gelen 200’den fazla aktivist, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin Batı Bölgesi koluna (ANCA-WR) eşlik etti.Anma töreni çerçevesinde, sözde Ermeni soykırımına ilişkin geçirilen iki karar ön plana çıktı.

Bu kararlardan biri olan, Ermeni kökenli Meclis Üyeleri Katcho Achadjian ve Adrin Nazarian tarafından sunulan ve geçirilmesine öncülük edilen Assembly Joint Resolution 2 isimli karar; sözde Ermeni soykırımını tanımakla birlikte 15 – 19 Nisan tarih aralığını “1915-1923 Yıllarında Yapılan Ermeni Soykırımını Anma Haftası” olarak tayin ediyor ve ayrıca Kongre ile Başkan Barack Obama’ya resmi ve daimi olarak sözde Ermeni soykırımını tanıma çağrısında bulunuyor.

California Eyalet Meclisi ve Senato’sunda yapılan anma törenlerinin yanı sıra aynı gün, ANCA-WR de Eyalet Kongresi’nde geleneksel Savunma Günü isimli etkinliğini gerçekleştirdi.
Etkinliğe katılan aktivistler bu sayede, eyalet meclis üyelerine Ermeni-Amerikan cemiyetini ilgilendiren konular hakkında bilgi verme olanağı buldular.

Yorumlar kapatıldı.