İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’daki Ermeni Diasporası Sözde Soykırım Yasası İçin Bastırıyor

TurkishNY.com – Sözde Ermeni soykırımını destekleyen bir imza kampanyası yürüten Fransa’daki Hayastan Kültürel Sendikası, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ye seçim vaadini tutması ve sözde Ermeni soykırımının inkar edilmesinin cezaya tabi tutulması yönündeki yasa tasarısını kabul etmesi çağrısında bulunuyor. PanArmenian’ın haberine göre imza kampanyası Fransa’nın Paris, Lyon ve Marseille şehirlerinde devam ederken, yüzlerce insan da girişime Valence’de katıldılar.

Nouvelles d’Armenie’ye göre Fransız Ermenilerin kampanya mektubunda, sözde Ermeni soykırımını inkar yasa tasarısının kabul edilmesinin Fransa cumhurbaşkanının seçim vaatlerinden biri olduğu ve ayrıca Hollande’nin önceki dönemlerde sözde Ermeni soykırımının inkar edilmesinin cezaya tabi tutulacağına ilişkin kararlılığını ifade ettiği belirtiliyor.

Mektupta ayrıca, 600.000 Fransız Ermeninin ve bu kişilerin dostlarının halihazırda Hollande’den gelecek açıklamayı beklediği ve Ermeni diasporasının temsilcilerinin, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’un Türkiye-Fransa ilişkileri bağlamındaki ifadelerine ilişkin kaygı duydukları belirtiliyor.
“Hayastan” sendikası, mektubu sözde Ermeni soykırımının “98. yıldönümü” olduğu iddia edilen 24 Nisan tarihinde Elysee Sarayı’na sunmayı planlıyor.

Yorumlar kapatıldı.