İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avustralya’da sözde soykırım oyununa karşı önemli adım

Avustralya’nın New South Wales (NSW) Eyaleti Eğitim Kurulu’nun, yeni yıldan itibaren eyalet okullarında, Yahudi soykırımını zorunlu ders programına almasını fırsat bilen Yunan, Ermeni ve Süryani gruplara karşı, önemli adım atıldı… Avustralya’da yaşayan diğer etnik gruplar da Yunan, Ermeni ve Süryaniler de, bunu bir fırsat olarak değerlendirerek, harekete geçti. Edinilen bilgilere göre, söz konusu toplumlar, benzer kararın kendileri içinde kabul edilmesi hususunda, lobi faaliyetleri başlattı. Söz konusu grupların eğitim bakanlığı nezdindeki girişimleri karşısında The Australian Turkish Mutual Alliance (ATMA) tarafından başlatılan dilekçe kampanyası devam ediyor.  
***

11 Nisan 2013 Perşembe – 12:14
Avustralya’nın New South Wales (NSW) Eyaleti Eğitim Kurulu’nun, yeni yıldan itibaren eyalet okullarında, Yahudi soykırımını zorunlu ders programına almasını fırsat bilen Yunan, Ermeni ve Süryani gruplara karşı, önemli adım atıldı. NSW Eğitim Bakanı Adrian Piccoli’ye bir mektup yazan Türk Avukat Candan Koyuncu, “Siyasi amaçlara alet edilerek hazırlanan bir müfredat, Avustralya’nın çok kültürlülük ruhuna aykırıdır. Ermeni, Rum ve Süryani soykırımı ile ilgili, şimdiye kadar herhangi bir mahkeme kararı mevcut değil.” dedi.
2014 yılından itibaren NSW’deki okullarda Yahudi soykırımının, 10.sınıflarda zorunlu ders olarak okutulacağı belirtildi. Hitler tarafından Almanya’da Yahudilere karşı uygulanan soykırım, NSW Eyalet Hükümeti’nin kararıyla, eğitim kurumlarında ders olarak okutulacak. İkinci Dünya Savaşı sırasında, (1939-1945) Nazi Almanya’sı tarafından Avrupa’daki Yahudilere karşı sergilenen baskılar (Holokost), NSW’de ders kitaplarına girdi. NSW Eğitim Dairesi’nin (NSW Board of Studies) programına aldığı söz konusu olay, önemli yankı uyandırdı.
Avustralya’da yaşayan diğer etnik gruplar da Yunan, Ermeni ve Süryaniler de, bunu bir fırsat olarak değerlendirerek, harekete geçti. Edinilen bilgilere göre, söz konusu toplumlar, benzer kararın kendileri içinde kabul edilmesi hususunda, lobi faaliyetleri başlattı. Söz konusu grupların eğitim bakanlığı nezdindeki girişimleri karşısında The Australian Turkish Mutual Alliance (ATMA) tarafından başlatılan dilekçe kampanyası devam ediyor. Türk toplumunun olay karşısında duyarlı davranması gerektiğine işaret edildi. Yaşanan gelişmeler ve Avustralya’daki Türk toplumunun konuyla ilgili daha duyarlı hale gelmesi konusunda Cihan’a açıklamada bulunan Avukat Candan Koyuncu, NSW Eğitim Bakanı Adrian Piccoli’ye, konuyla ilgili kapsamlı bir mektup yazdığını belirtti.
NSW HÜKÜMETİ, ATEŞE BARUT TAŞIMAYA FIRSAT VERMEMELİ
Avustralya’da yaşayan Türk toplumu ve gelecek nesiller açısından, NSW hükümetinin dikkatli davranması gerektiğini vurgulayan Av. Koyuncu mektubunda, etnik çekişmeler ve önyargılar söz konusu olduğunda genellikle prensiplerin unutulduğuna işaret etti. Candan Koyuncu, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir ve onların, eğitimi doğru ve dürüst bilgiler ışığında almaları da son derece önemlidir” dedi. Etnik gruplar arasındaki çekişmeler kaşsısında politikacıların ise; ateşi, barutla söndürmeye gider gibi hareket ettiğine dikkati çekerek, “Ne yazık ki, gruplardan gelecek oyları hesap ederek, asılsız suçlamalar, soykırım iddiaları ve diğer bir takım mesnetsiz açıklamalara yenik düşebiliyorlar. Ancak, çocuklarımızın eğitimi söz konusu olduğunda, siyasi arenadaki kötü formumuz bu konuya alet edilmemelidir.’ ifadelerini kullandı. Soykırımın bir suç olduğunu ve Avustralya’daki hukuk sisteminde, soykırım suçunun da diğer suçlar gibi, kanıtlanana kadar masumiyet karinesine sahip olduğunu belirten Koyuncu görüşlerini şöyle sürdürdü; ‘2. Dünya Savaşı sırasında yapılan Holokost bir soykırımdır. Ve Yahudi halkının sistematik bir şekilde imha edilmesidir. Ancak I. Dünya Savaşı ile ilgili herhangi bir soykırım iddiası kanıtlanmamıştır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde topraklarında bir çok farklı din ve farklı etnik gruplar, bir arada yaşadı. Ermeni, Rum ve Süryani soykırımı ile ilgili de, şimdiye kadar herhangi bir mahkeme kararı mevcut değil.” dedi.
Avukat Candan Koyuncu, mektubunun devamında, bu tür iddiaların ders kitaplarında yer almasının toplum içerisinde meydana getireceği etkileri ise; 9 madde halinde Eğitim Bakanı Adrian Piccoli’ye açıklayarak, Avustralya’da uyum ve ahenk içerisinde yaşayan çokkültürlü topluma hiç bir zaman hizmet edemeyeceğine, aksine ders kitaplarında da yer alınmasının, beraberinde çok büyük problemler getirebileceğine işaret etti.

Yorumlar kapatıldı.