İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uzman: Ermenistan, Ermeni-Türk protokollerine ilişkin politikasını revize etmeli

Haykazun Alvrtsyan, Yanlışa izin vermekle beraber, Ermeni-Türk ilişkileri bağlamında Türkiye’ye daha etkili rol düştüğünün bilincinde protokollere yönelik politikayı gözden geçirebilirdik″ dedi ve sözlerine yanlışı düzeltmek için geç olmadığı ve Ermenistan’ın yeni cumhurbaşkanı ve hükümetin bu konuyu gündeme getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

***
Ermeni-Türk protokolleri Ermenistan’ı çıkmaza soktu. Açıklama bugün 10 Nisan’da  düzenlenen basın toplantısında uzman Haykazun Alvrtsyan’dan geldi. Alvrtsyan’ın ifadesiyle sorunlar protokoller anlamında gerçekleşen süreçlerin tam bilincinde olunmamasından kaynaklandığını ifade ederek ″Yanlışa izin vermekle beraber, Ermeni-Türk ilişkileri bağlamında Türkiye’ye daha etkili rol düştüğünün bilincinde protokollere yönelik politikayı gözden geçirebilirdik″ dedi ve sözlerine yanlışı düzeltmek için geç olmadığı ve Ermenistan’ın yeni cumhurbaşkanı ve hükümetin bu konuyu gündeme getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Alvrtsyan ″Ne yazık ki Ermenistan cumhurbaşkanı ve Dışişleri bakanının protokoller kesitinde beyanatları, bizim topun Türkiye sahasında olduğunun hala bilincinde olmadığımız ve oyun dışı olduğumuzu düşünmeye mahal vermektedir″ dedi.
Dağlık Karabağ sorununun çözümüne ilişkin olarak uzman, bu konuda olumlu dinamizm beklememek gerektiğini, status quo’nunsa korunacağı görüşünü ifade etti.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.