İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

RUMVADER’den Eşit Vatandaşlar Projesi

Rum Vakıflar Derneği toplumun Türkiye’de yaşayan azınlıkları daha iyi tanımasına katkıda bulunmayı amaçlayan ”Azınlık vatandaşları = Eşit vatandaşlar” projesi başlattı… Şubat 2013’de uygulamaya başlanan proje toplumun Türkiye’de yaşayan azınlıkları daha iyi tanımasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bunun için de Rum toplumunun  kurum ve kuruluşlarının ülkenin sosyal hayatına katılımını arttırmak hedefleniyor. Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle yürüyen 20 aylık proje etkinlikleri, başta İstanbul olmak üzere, Rum toplumunun yaşadığı Gökçeada, Bozcaada ve Hatay’da yapılacak.

***
İstanbul – BİA Haber Merkezi 10 Nisan 2013, Çarşamba
Rum Vakıflar Derneği (RUMVADER),  “Azınlık vatandaşları = Eşit vatandaşlar” başlıklı projesi başladı.
Şubat 2013’de uygulamaya başlanan proje toplumun Türkiye’de yaşayan azınlıkları daha iyi tanımasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bunun için de Rum toplumunun  kurum ve kuruluşlarının ülkenin sosyal hayatına katılımını arttırmak hedefleniyor.
Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle yürüyen 20 aylık proje etkinlikleri, başta İstanbul olmak üzere, Rum toplumunun yaşadığı Gökçeada, Bozcaada ve Hatay’da yapılacak.
Program çerçevesinde Rum toplumunun insan hakları ve azınlık hakları ile ilgili konularda bilgilendirilmesi, ayrımcılıkla mücadele etkinlikleri, eğitim seminerleri ve çalıştaylar yapılacak.
Projenin hedef kitlesini cemaat kurumlarının yönetim kurulu üyeleri, medya çalışanları, İstanbul’a son yıllarda gelip yerleşen Yunanistan vatandaşları, tüm resmi ve idari kurumlar ve Rum toplumu mensubu olup İstanbul, Bozcaada, Gökçeada ve Hatay’da yaşayan yurttaşlar oluşturuyor. (NV)

Yorumlar kapatıldı.