İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Fırsat bulsa’ zarar verecekler: Rum, Ermeni, Yahudi!

Murat Kibritoğlu
Adana’da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın (Eğitim-Sen) 800 eğitimci ve 1066 öğrenciyle yaptığı anketin sonuçlarına göre, öğrencilerin yüzde 70’i Türkiye ‘de yaşayan Rum, Ermeni ve Yahudilerin bir kısmının fırsat bulduklarında ülkeye zarar vermeye çalıştığına inanırken, yüzde 51’nin ‘Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını’ düşündüğü belirlendi. (Maalesef nefret söylemi devam ediyor. HYETERT)

***
Adana’da Eğitim-Sen’in 800 eğitimci ve 1066 öğrenciyle yaptığı anketin sonuçlarına göre, öğrencilerin yüzde 70’i Türkiye’de yaşayan Rum, Ermeni ve Yahudilerin bir kısmının ‘fırsat bulduklarında’ ülkeye zarar vermeye çalıştığına inanıyor.
 ADANA – Adana’da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın (Eğitim-Sen) 800 eğitimci ve 1066 öğrenciyle yaptığı anketin sonuçlarına göre, öğrencilerin yüzde 70’i Türkiye ‘de yaşayan Rum, Ermeni ve Yahudilerin bir kısmının fırsat bulduklarında ülkeye zarar vermeye çalıştığına inanırken, yüzde 51’nin ‘Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını’ düşündüğü belirlendi.
Eğitim-Sen’in ekim ayında 5’ncisini düzenlemeyi planladığı Demokratik Eğitim Kurultayı öncesi hazırlık amacıyla kurulan ‘Ders Kitapları İnceleme Komisyonu’, güncel konularda farklı görüşlerden öğrenci ve öğretmenlerle anket yaptı. Kentin farklı bölgelerindeki ortaokul ve liselerde yapılan anketlere göre, yüzde 62’sinin Türklerin ‘kahraman ve asker bir millet’ olduğuna, yüzde 36’sının ‘iyi bir eğitimin kadınlardan çok erkekler için geçerli’ olduğuna, yüzde 61’i ‘düşüncenin suç olmaması gerektiğine’, yüzde 25’inin ‘gerekirse devlet uğruna bireylerin feda edilebileceğine’ inandığı anlaşıldı.
KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ
Eğitimle ilgili anket sorularını da yanıtlayan öğrencilerin yüzde 43’ü ders kitaplarında kadın erkek eşitliği ile ilgili işlenen konuların az olduğuna inanırken, yüzde 37’si yeterli, yüzde 20’si ise bu konulara fazla yer verildiğine inanıyor. Ayrıca, yüzde 71’i Müslüman olmayan bir öğrencinin bulunduğu sınıfta Müslümanlığın övülüp diğer dinlerin küçümsenmesini insan haklarına aykırı bulurken, yüzde 68’i eşcinsel eğilimleri olan birinin alay edilerek küçük düşürülmesinin insan haklarına aykırı olduğuna, yüzde 68’i ise okullarda tokat ve cezanın insan haklarına aykırı olduğunu düşünüyor.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ‘NA GÖNDERİLECEK
Anket için oluşturulan komisyonun başkanlığını yapan öğretmen Güven Boğa, sordukları sorulara çok değişik cevaplar aldıklarını söyledi. Anket sonucunu kitaplaştırarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edeceklerini belirten Boğa şöyle konuştu, “Anketi ortaokul ve liselerde olmak üzere 800 eğitimci, bin 66 öğrenci ile gerçekleştirdik. Belli bir sınıflandırma yapılmadı. Genel eğilimi, eğitim alanındaki yansımayı incelemek istedik. Biz toplumsal şekillenişte bu anketin çok büyük bir rol oynayacağını düşünüyoruz. Objektif kriterler içeriyor. Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin gerçekten modern, barış içinde yaşayan, kimseyi ötekileştirmeyen, kadın ve erkeğin eşit olduğu ders kitapları istiyoruz. Bu anketin toplumsal barışın tesisinde rol oynamasını istiyoruz.” (Murat KİBRİTOĞLU/DHA)

Yorumlar kapatıldı.