İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’dan Türkiye’ye Suçlama

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Türkiye’yi, Yukarı Karabağ sorununun çözümüne engel olmakla suçladı. Türk tarafının, Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşme sürecini Yukarı Karabağ sorununun çözümü ile bağlantılı gördüğünü söyleyen Nalbandyan, bu tutumunun, Karabağ sorununun çözümüne bilinçli engel olma girişimi izlenimi verdiğini ileri sürdü.

***

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Türkiye’yi, Yukarı Karabağ sorununun çözüm sürecine engel olmakla suçladı.
Bakan Nalbandyan, resmi bir ziyaret için ülkesinde bulunan Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Laycak’la düzenlendiği ortak basın toplantısında, Türkiye’ye yönelik bazı suçlamalarda bulundu.
Türk tarafının, Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşme sürecini Yukarı Karabağ sorununun çözümü ile bağlantılı gördüğünü söyleyen Nalbandyan, bu tutumunun, Karabağ sorununun çözümüne bilinçli engel olma girişimi izlenimi verdiğini ileri sürdü.
Uluslararası kamuoyu tarafından çeşitli ortamlarda Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşme süreci için herhangi bir şart konulmasının kabul edilemez olduğunun dile getirildiğini ifade eden Bakan Nalbandyan, Ermenistan’ın tutumunun uluslararası kamuoyunun görüşü ile örtüştüğünü, Türkiye’nin tutumunun ise Yukarı Karabağ sorununun çözüm sürecine darbe vuracağını iddia etti. – BAKU

Yorumlar kapatıldı.