İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Michigan’da Sözde Ermeni Soykırımına İlişkin Konferans Düzenleniyor

TurkishNY.com – Michigan’daki Yahudi Soykırımı Anma Merkezi’nde (Holocaust Memorial Center), 10 Nisan akşam saat 7:00’de gerçekleşecek bir sunum kapsamında Dr. Robert Melson’un bir konuşma yapacağını duyurdu… Melson, “Kurtulan İki Kişinin Bakış Açıları: Ermeni Soykırımı ve Yahudi Soykırımı” başlıklı konuşmasında faillerin amaçlarının ve nedenlerinin yanı sıra Ermeni piskopos Grigoris Balakian’ın ve Mendelsohn isimli Yahudi ailenin hikayelerine odaklanarak, “soykırımlardan” hayatta kalan kişilerin Yahudi soykırımı ve sözde Ermeni soykırımı sırasındaki sağ kalımlarına ve cesaretlerine değinecek.

***
TurkishNY.com – Michigan’daki Yahudi Soykırımı Anma Merkezi (Holocaust Memorial Center), 10 Nisan tarihinde sözde Ermeni soykırımına ilişkin bir konferansa ev sahipliği yapacak.

Patch.com’da yayınlanan habere göre Holocaust Memorial Center Zekelman Family Campus, sözde Ermeni soykırımı ve Yahudi soykırımına ilişkin olarak 10 Nisan günü akşam saat 7:00’de gerçekleşecek bir sunum kapsamında Dr. Robert Melson’un bir konuşma yapacağını duyurdu.
Melson, “Kurtulan İki Kişinin Bakış Açıları: Ermeni Soykırımı ve Yahudi Soykırımı” başlıklı konuşmasında faillerin amaçlarının ve nedenlerinin yanı sıra Ermeni piskopos Grigoris Balakian’ın ve Mendelsohn isimli Yahudi ailenin hikayelerine odaklanarak, “soykırımlardan” hayatta kalan kişilerin Yahudi soykırımı ve sözde Ermeni soykırımı sırasındaki sağ kalımlarına ve cesaretlerine değinecek.
Purdue Üniversitesi’nde Fahri Profesör ve Uluslararası Soykırım Araştırmacıları Birliği’nin (International Association ofGenocide Scholars) eski başkanı olan Melson’un yayımları arasında, “Devrim ve Soykırım: Ermeni Soykırımı ve Yahudi Soykırımı’nın Başlangıç Noktası” (Revolution and Genocide: On the Orgins of the Armenian Genocide and the Holocaust) isimli bir eser de yer alıyor.
Melson ayrıca, etnik çatışma ve soykırım üzerine dünya çapında konferanslar verdi.
Bu geleneksel soykırım anma programı, Voice/Vision Holocaust Survivor Oral History Archive, Cohn-Haddow Center for Judaic Studies ve University of Michigan – Dearborn/ Armenian Research Center işbirliğinde sunuluyor.

http://www.turkishny.com/local-news/6-local-news/119275-michiganda-sozde-ermeni-soykirimina-iliskin-konferans-duzenleniyor#.UWRe85MqySo

Yorumlar kapatıldı.