İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da çifte yemin töreni

18 Şubat’ta yapılan seçimlerle ikinci kez Ermenistan cumhurbaşkanlığına gelen Serj Sarkisyan, törende yemin ederek resmi olarak görevine başladı. Karen Demirciyan Spor ve Konser Kompleksi’nde gerçekleştirilen törende okuduğu yemin metninin ardından kısa bir konuşma da yapan Sarkisyan, görevde bulunacağı 5 sene içerisinde ekonomik sorunlar başta olmak üzere, Ermenistan’daki sorunların çözüleceği sözünü verdi. Konuşmasında, Karabağ sorununa da değinen Sarkisyan, Ermenistan halkının savaş istemediğini ancak herhangi bir saldırganlık veya provokasyon durumuna hazırlıklı olduğunu vurguladı.

Öte yandan, cumhurbaşkanlığı koltuğunda hak iddialarına devam eden Miras Partisi Lideri Raffi Hovhannisyan da, Özgürlük Meydanı’nda kendisini destekleyenlerle birlikte eş zamanlı olarak düzenlediği eylemde yemin ederek, Sarkisyan’ın göreve gelişini protesto etti.
“Bugün var olan gayrimeşru iktidarla bağlarımı koparıyorum, bugünkü yöneticileri tanımadığımı ilan ediyorum. Yalan yasalara riayet etmeyeceğim, yasa dışı emirlere boyun eğmeyeceğim. Anayasa tarafından korunmaktayım. Korkmuyorum ve taviz vermiyorum” diyen Hovhannisyan, verdikleri mücadelenin çocuklarının geleceği için olduğunu ve buna devam edeceklerini ifade ederek, bu mücadeleyi, kendisi ve kendisini destekleyenlerin kazanacağını söyledi. Hovhannisyan’ın sözleri, meydanda bulunanlar tarafından da tekrarlandı.

http://haber.mynet.com/ermenistanda-cifte-yemin-toreni-688326-dunya/

Yorumlar kapatıldı.