İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oy Kaygısı ile Ermeni Yalanlarına Teslim Oldular

TurkishNY.com – Pazar günü Ermeni toplumunun üyeleri ve yerel yetkililer Michigan, Riverfront Park’ta bir araya gelerek sözde Ermeni soykırımına ithaf edilen bir utanç abidesinin açılışını yaptılar.Troy Record’ın haberine göre New York’taki St. Peter Armenian Apostolic Church isimli kilisenin rahibi Stephanos  Doudoukjian, söz konusu anıt önünde sözde Ermeni soykırımında öldükleri iddia edilen Ermenilerin ruhları için Tanrı’dan merhamet diledi.

Bölgedeki Ermeni nüfusunun yoğunluğundan dolayı muhtemelen oy kaygısıyla yapımına izin verilen bu utanç abidesine ilişkin konuşan Armenian Genocide Memorial Monument Committee (“Ermeni Soykırımı” Anma Anıtı Komitesi) eşbaşkanı Ralph Enokian, projenin sekiz yıl önce kadar başladığını belirtti.
Projenin şehir meclisine sunulmasının ardından meclis tarafından bir anıt dikilmesine ilişkin karar çıktı fakat meclis, anıt için bir mekan belirlemedi.

Komite ilk etapta anıtın Riverfront Park’a dikilmesini istedi fakat park içinde bir bölümün seçilmesine ilişkin yaşanan gecikmelerden dolayı, New York’taki Beman ve Frear parkları dahil başka yerlere de bakmaya başladı.

Fakat Riverfront’tan daha uygun bir yer olmadığında karar kılan komite, anıtın bu parka dikilmesini kararlaştırdı.

Yorumlar kapatıldı.