İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Giresun’da “uluslararası Asılsız Ermeni İddiaları Ve Karabağ’da Etnik Temizlik” Paneli

Rektörlük konferans salonundaki panelin açılış konuşmasını yapan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Atar, “Devlet olarak içimizde çok farklı dini etnik kimlik barındırdığımız için hoş görümüz yüksektir. Türkler kaygan bir coğrafyada vatanı kurdu. Farklı medeniyetlere dini kültürümüzün tevhit inancı sayesinde hoşgörü içerisinde baktı. Bizler her şeye rağmen çok renkli bir coğrafyada yaşayan insanlar olarak, ülkemizin ebet müddet var olabilmesi için tek bilek, tek yürek ve akıl şemsiyesi içinde birlikte hareket etmeliyiz” dedi.(Sayın Rektöre bir hoşgörü örneği olan (!)Arslan Bulut’un aşağıdaki yazısını ve MHP milletvekili Ahmet Duran Bulut’un sözlerini okumasını öneririz. HYETERT)

***
 Giresun Üniversitesi Türk Tarih ve Kültür Topluluğu tarafından “Uluslararası Asılsız Ermeni İddiaları ve Karabağ’da Etnik Temizlik” adlı panel düzenlendi.
Rektörlük konferans salonundaki panelin açılış konuşmasını yapan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Atar, “Devlet olarak içimizde çok farklı dini etnik kimlik barındırdığımız için hoş görümüz yüksektir. Türkler kaygan bir coğrafyada vatanı kurdu. Farklı medeniyetlere dini kültürümüzün tevhit inancı sayesinde hoşgörü içerisinde baktı. Bizler her şeye rağmen çok renkli bir coğrafyada yaşayan insanlar olarak, ülkemizin ebet müddet var olabilmesi için tek bilek, tek yürek ve akıl şemsiyesi içinde birlikte hareket etmeliyiz” dedi.
Ermeni sorununun, Ermeni diasporasının iddia ettiği gibi 1915’teki tehcirle başlamadığını belirten Attar, Türk Tarih Araştırmacılarının ve Akademisyenlerinin sözde Ermeni soykırımına karşı tezlerini başarıya ulaştırabilmeleri için 1915’den önceki vakalarında incelemeleri gerektiğini ifade etti.
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan’ın bağımsız bir devlet olmadığını Rusya otoritesi altında varlığını sürdürmeye çalıştığını ifade ederek, Ermeni iddialarıyla mücadele ettiğimizi, bu meselenin medeniyetlerin çatışması olduğunu ve bu konuyla ilgili çalışmalarda Ermenilerin güttüğü faaliyetlere karşı hep birlikte hareket etmeye çalıştıklarını belirtti.
AVİM Üyesi olan Aslan Yavuz Şir ise, Soykırımın bir toplumu kasıtlı bir şekilde kazımak, ortandan kaldırmak olduğunu vurgulayıp, Ermenilerinde bunu iddia ettiğini söyledi. Soykırımın Ermenilere göre bir araç olduğunu belirten Şir, bu amaca hizmet eden aracın Ermenilerin Türklerin üzerine attığı asılsız iddialar olduğunu, asılsız olan bu iddiaların çürütülmesi için akademik sahada yurt içi ve yurt dışında çalışmalarının olduğunu söyledi.
Panelin sonunda Rektör Atar tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.
İHA
Kaynak : http://www.haber3.com/giresunda-uluslararasi-asilsiz-ermeni-iddialari-ve-karabagda-etnik-temiz-haberi-1887111h.htm#ixzz2PdI6kMfI

Yorumlar kapatıldı.