İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Uzman: Türkler de 2015’e Hazırlanıyor

Türkiye araştırmaları uzmanı Hovhannisyan, “Türkler, artık sadece Türkiye’de değil dünyanın başka ülkelerinde de Ermeni soykırımına ilişkin bilimsel konferanslar tertipliyor ve bu yolla yabancı akademisyenlerin konuya eğilmelerini sağlamayı amaçlıyorlar,” diye konuştu. Ermenistan’ın sözde Ermeni soykırımına ilişkin olarak gerçekleştirdiği bilimsel konferans ve panellerin memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Hovhannisyan, Ermenistan Diaspora Bakanlığı’nın kaynakların sınırlılığını da göz önünde bulundurarak daha pratik adımlar atması gerektiğini söyledi.

***
Ermeni uzman Anush Hovhannisyan, uzun yıllar boyunca Ermeni diasporasının sözde Ermeni soykırımının tanınmasına yönelik faaliyetleriyle Türkiye’ye sorun yarattığını lakin son dönemde Türkiye’nin Ermeni sorununa ilişkin stratejisinde değişikliğe gittiğini söyledi.
Türkiye araştırmaları uzmanı Hovhannisyan, “Türkler, artık sadece Türkiye’de değil dünyanın başka ülkelerinde de Ermeni soykırımına ilişkin bilimsel konferanslar tertipliyor ve bu yolla yabancı akademisyenlerin konuya eğilmelerini sağlamayı amaçlıyorlar,” diye konuştu.
Ermenistan’ın sözde Ermeni soykırımına ilişkin olarak gerçekleştirdiği bilimsel konferans ve panellerin memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Hovhannisyan, Ermenistan Diaspora Bakanlığı’nın kaynakların sınırlılığını da göz önünde bulundurarak daha pratik adımlar atması gerektiğini söyledi.
Türkiye’nin 1915 olaylarına yönelik yaklaşımını değiştirmediğini vurgulayan Hovhannisyan, “Türkiye, 1915 olaylarını yalanlamıyor ve bu olayları trajik olarak nitelendiriyor. Lakin bunu yaparken, Türk ve Ermenilerin kayıpları arasında bir denklik tesis etmeye çaba gösteriyor,” dedi.

Yorumlar kapatıldı.