İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’da Ermeni-Türk İş Kadınları Forumu gerçekleşecek

8-9 Nisan’da  Erivan’da «Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Tesisi» temalı Ermeni-Türk İş Kadınları Forumu gerçekleştirilecek; forum ABD Uluslararası Gelişim Ajansı USAID Teşebbüs Gelişim ve Piyasa Rekabeti (IDMC) Programı ve «Kadınlar Forumu» toplumsal kuruluşu tarafından organize edilmekte. Forum Türk iş kadınlarına Ermenistan iş ortamını, vergi ve gümrük sistemi, firmaların kayıt prosedürü yanısıra onlara iki ülke arasında ticari-ekonomik ikilikilerin tesisine destek için iş bağlantıları temini olanağı sağmayı amaçlamakta.

Forumun açılış konuşmasını USAID Ermenistan Misyonu Ekonomik Büyüme Ofisi Özel Sektör uzmanı Diana Avetyan, Türkiye Doğu ve Güneydoğulu İş Kadınları (DOGÜNKAD) Derneği Bşk. Nevil İl, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bşk. Diyadin Gezer ve «Kaınlar Forumu» kuruluşu bşk. Lilit Avetisyan birer konuşma yapacaklar.
Foruma; tıbbi kozmetik, pastacılık, zanaat ürünleri  ve tekstik ürünleri, ,nşaat ve inşaat malzemeri üretimi olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 25 Ermeni iş kadını katılmaktalar. Türk tarafından etkinliğe turizm, sağlık, inşaat, ürün paketlemesi, süt ürünleri imalatı ve nakliyat alanlarını temsil eden 30 iş kadını katılmakta.
Forumun ilk günü, Ermeni ve Türk iş kadınlarının ürünlerini sunacakları bir sergi gerçekleşecek. Etkinlikte Ermeni Gelişim Ajansı ve Ermenistan Ulusal Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Gelişimine Destek Merkezi temsilcileri konuşmalar yapacaklar.  Forumun ikinci günü Devlet Gelirler Komitesi, Ermenistan’ın vergi ve gümrük prosedürlerine ilişkin sunumu yanısıra  «İşten işe» formatlı buluşmalar gerçekleştirilecek.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.