İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Meryemana’daki Yazlık Kilise Bu Kez Kurtarılamadı

Ege Bölgesi’ni etkisi altına alna şiddetli fırtına, Meryemana Evi’nin bulunduğu bölgedeki büyük çam ağaçlarını devirdi. Çam ağaçları gölgesinde bulunan ve Hıristiyanların her pazar ayin için toplandıkları yazlık kilise, büyük zarar görerek kullanılamaz hale geldi. Olayın ardından bölgede, Meryemana Evi Derneği’ne ait iş makineleri ve ekipler hemen çalışma başlattı. Rüzgarın etkisiyle devrilen çam ağaçların altında kalan yazlık kilisedeki oturma alanları, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. 

İzmir’in Selçuk ilçesindeki Meryemana Evi’nin yan tarafındaki yazlık kilisenin üzerine ağaç devrildi. Kilisenin büyük zarar gördüğü olayda maddi hasar meydana gelirken, bu sırada ziyaretçinin olmaması büyük bir şans olarak nitelendirildi.

Selçuk ilçesi Bülbül Dağı’nda 20 Ağustos 2006 tarihinde meydana gelen büyük orman yangınında Meryem Evi’ne çok yaklaşan alevler yoğun çalışmalar sonucu kontrol altına alınmış, zarar görmesi son anda önlenmişti. Bazı Hıristiyan kesimlerce bu kurtulmanın şans değil, Meryemana’nın kutsal gücü sayesinde olduğu ifade edilmişti.

Yıllar sonra bu kez yangının dibine kadar yaklaştığı o bölgeyi fırtına vurdu. Ege Bölgesi’ni etkisi altına alna şiddetli fırtına, Meryemana Evi’nin bulunduğu bölgedeki büyük çam ağaçlarını devirdi. Çam ağaçları gölgesinde bulunan ve Hıristiyanların her pazar ayin için toplandıkları yazlık kilise, büyük zarar görerek kullanılamaz hale geldi. Olayın ardından bölgede, Meryemana Evi Derneği’ne ait iş makineleri ve ekipler hemen çalışma başlattı. Rüzgarın etkisiyle devrilen çam ağaçların altında kalan yazlık kilisedeki oturma alanları, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Olayın olduğu anda yerli ve yabancı gurupların olmayışını büyük bir şans olarak değerlendirdiğini belirten Meryemana Rahibi Paolo Pugliese, “Dün sabah saatlerinden itibaren çok güçlü fırtına vardı ve bu fırtınanın etkisiyle birkaç ağaç devrilmiş. Bu felaketin yaşandığı sırada sadece bir gurup vardı, ama herhangi bir kişi zarar görmedi” diyerek, bu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Yaşanan bu yıkım nedeniyle pazar günleri yapılan ayinin bir süreliğine Meryem Ana Evi’nin diğer bir alanında bulunan kapalı mekanda yapılacağını hatırlatan Rahip Pugliese, yıkım olsa da ibadetlerine devam edeceklerini kaydetti.
Kaynak: IHA

Yorumlar kapatıldı.