İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni udi memleketine döndü

Ramazan Yavuz

Ömer Çelik, bu çağrısına udi Yervant Bostacı’nın olumlu yanıt vermesini Twitter’den şöyle değerlendirdi:”Güzel bir haber. Ermeni asıllı ud sanatçısı Yervant Bostancı, çağrımıza uyarak, doğduğu Diyarbakır’a döneceğini açıkladı. Eminim Yervant Bostancı’nın udu, Anadolu’nun kadim sesini daha da zenginleştirecek, Diyarbakır’ın sesini daha bir derinden duyuracak. Anadolu, her bir insanıyla çok daha güzel. Kimse dışlanmadan, ötekileştirilmeden Anadolu’nun kadim ruhuyla yeniden buluşmalı. Bu ülkede doğup, bir sebeple yolu uzaklara düşen herkes Anadolu hasretiyle dolu. Hepsine kucağını yeniden açıyor bereketli Anadolu toprağı.”

***
Bakan Çelik, “Bostancı’nın udu, Anadolu’nun kadim sesini daha da zenginleştirecek” dedi.
Ramazan YAVUZ / DİYARBAKIR, (DHA) – KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyarbakır’da doğup büyüyen 1992 yılında ise ABD’ye göç eden Ermeni asıllı udi Yervant Bostancı’nın 21 yıl sonra memleketine dönme kararı almasını Twitter’daki hesabından değerlendirdi. Bakan Çelik, “Yervant Bostancı’nın udu, Anadolu’nun kadim sesini daha da zenginleştirecek” dedi.
Diyarbakır’da bir zamanlar Türkler, Kürtler, Ermeniler, Yahudiler’in birarada yaşadığı Hançepek Mahallesi’nde doğduktan sonra 1976’da İstanbul’a, 1992’de ise ABD’nin Kalifornia eyaletinin Los Angeles kentine göç eden Ermeni asıllı Diyarbakırlı udi Yervant Bostancı’nın 21 yıl aradan sonra memleketine döneceğini açıklaması memnuniyet yarattı. DHA’nın yaptığı haberin gazete ve televizyonlarda yayınlanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından Bostancı’ya mesaj yazdı. Türkiye’den çeşitli nedenlerle başka ülkelere göç etmek zorunda kalan gayrimüslimlerin dönmesi için çağrı yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bu çağrısına udi Yervant Bostacı’nın olumlu yanıt vermesini Twitter’den şöyle değerlendirdi:
“Güzel bir haber. Ermeni asıllı ud sanatçısı Yervant Bostancı, çağrımıza uyarak, doğduğu Diyarbakır’a döneceğini açıkladı. Eminim Yervant Bostancı’nın udu, Anadolu’nun kadim sesini daha da zenginleştirecek, Diyarbakır’ın sesini daha bir derinden duyuracak. Anadolu, her bir insanıyla çok daha güzel. Kimse dışlanmadan, ötekileştirilmeden Anadolu’nun kadim ruhuyla yeniden buluşmalı. Bu ülkede doğup, bir sebeple yolu uzaklara düşen herkes Anadolu hasretiyle dolu. Hepsine kucağını yeniden açıyor bereketli Anadolu toprağı.”
BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Dönüş hazırlığı yapan Ermeni asıllı udi Yervant Bostancı ise Bakan Ömer Çelik’e verdiği cevapta, “Saygıdeğer bakanımız Ömer Çelik bana gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Canım memleketime yaptığınız çağrıya kulak verip tüm barış umutlarımla ülkemize dönüyorum. En derin saygılarımla” dedi.

Yorumlar kapatıldı.