İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni diasporasının yeni oyunu!

Temsilciler Meclisi Demokrat Üyesi ve Amerikan Kongresi’ndeki Türk-Amerikan Dostluk Grubu üyelerinden Steve Cohen, Amerikan’ın Sesi’ne konuştu… Cohen, Türkiye tarafının ABD ile ikili ticaret anlaşması imzalamak istediğini bunun Amerika’daki bazı çevreler tarafından olumsuz karşılandığını söyledi. Cohen, ABD’de güçlü bir lobiye sahip olan Ermeni diasporasının, 1915 olaylarının 100’üncü yılında sözde Ermeni soykırımı tasarısını yeniden kongrenin gündemine getirebileceğini söyledi. ABD-Türkiye ikili ilişkileri için oldukça olumsuz olabilecek bir sürecin yeniden yaşanabileceğine dikkat çeken Cohen, bu konuda elinden geleni yapacağını söyledi.

***
Ermeni diasporası, ABD ile ikili ilişkilerini geliştirmek isteyen Türkiye için yeni bir oyuna hazırlanıyor. Steve Cohen, 1915’in yüzüncü yılında yeni bir tasarının gündeme gelmesini beklediğini söyledi.
Ermeni diasporası 1915 olaylarının 100’üncü yılında sözde Ermeni soykırımının tanınması için yoğun bir çalışma yürütüyor. Uzmanlar, lobiler aracılığıyla faaliyetlerini yoğunlaştıran Ermenilerin bir kez daha soykırımı gündeme getireceği konusunda hemfikir!
Temsilciler Meclisi Demokrat Üyesi ve Amerikan Kongresi’ndeki Türk-Amerikan Dostluk Grubu üyelerinden Steve Cohen, Amerikan’ın Sesi’ne konuştu. İkili ticaret ilişkileri için atılacak adımların önemine değinen Cahen, Arap Baharı sürecinde Türkiye’nin önemli bir rol üstlendiğini, Erdoğan’ın her koşulda demokrasinin yaşatılabileceğine ilişkin umutları yeşerttiğini anlattı.
SENDİKALAR KARŞI ÇIKABİLİR
Cohen, Türkiye tarafının ABD ile ikili ticaret anlaşması imzalamak istediğini bunun Amerika’daki bazı çevreler tarafından olumsuz karşılandığını söyledi. Türkiye’deki çalışma koşulları, çevrecilerin baskıları gibi faktörlerin bu konuyu sekteye uğratabileceğini ancak yine de bu fikre olumsuz yaklaşılmadığını anlatan Cohen, sürecin her iki taraf için de belirli bir zaman alabileceğine dikkat çekti.
YENİ TASARI GELEBİLİR
Cohen, ABD’de güçlü bir lobiye sahip olan Ermeni diasporasının, 1915 olaylarının 100’üncü yılında sözde Ermeni soykırımı tasarısını yeniden kongrenin gündemine getirebileceğini söyledi. ABD-Türkiye ikili ilişkileri için oldukça olumsuz olabilecek bir sürecin yeniden yaşanabileceğine dikkat çeken Cohen, bu konuda elinden geleni yapacağını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.