İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve Yayınevi Davasında Kapalı Oturum

Malatya Jandarma Alay Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü kapalı oturumda ifade verdi. Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in öldürülmesine ilişkin davada 63. duruşma başladı. 17’si tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına emekli Orgeneral Hurşit Tolon, tutuksuz sanıklar İlker Çınar ile Aykut Saka katılmadı. Öldürülen Tilman Ekkehart Geske’nin eşi Susanne Geske ile sanık yakınları duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada mahkemenin talebi üzerine uzman jandarma Mehmet Çalışkan ifade verdi. Bir dönem Mersin’in Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Çalışkan’a davanın tutuksuz sanıklarından İlker Çınar ile ilişkisi soruldu. 2007 ile 2011 yılları arasında Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı’nda çalıştığını belirten Çalışkan, ilçede görev yaptığı sırada Hristiyan iken Müslüman olduğunu açıklayarak, televizyonlarda misyonerlik karşıtı konuşmaların geçtiği programlara çıkan İlker Çınar ile arkadaş olarak görüştüklerini ifade etti.
Çınar’ın kendisine jandarma haber elemanı olduğunu anlattığını aktaran Çalışkan, kimlerle görüştüğünü belirtmediğini dile getirdi. 2011 yılında İl Jandarma Komutanlığı’ndan Çınar ile ilişkisini kesmesine ilişkin yazılı talimat geldiğini söyleyen Çalışkan, yazıyı imzalayarak geri gönderdiğini anlattı.
Mehmet Çalışkan’ın ardından Malatya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Binbaşı İsmet Kartal ifadesine başvurulmak amacıyla duruşma salonuna çağrıldı. Kartal, ifadesini sanıklar ile izleyiciler olmadan vermek istediğini belirtti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, sanık ve izleyicilerin dışarı çıkarılması talimatını verdi. Kartal, kapalı oturumla ifadesini verdi.

Yorumlar kapatıldı.