İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Raffi Hovhannisyan’ın Serj Sarkisyan’a mektup-önerisi

Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Hovhannisyan 22 Mart’ta Özgürlük Meydanında Serj Sarkisyan’a nihai mektup-önerisini duyurdu. Hovhannisyan burada Serj Sarkisyan’ın  cumhurbaşkanlığını kabule mutabık olduğunu, buna karşılık erken parlamento seçimleri ve 8 görev talep etti.

Belge yüksek sesle okunup kamuoyuna duyurulduktan sonra cumhurbaşkanlığı konutuna yollandı. Bu şu iki olasılığa ilişkindi: 1) Acil yeni cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleştirilmesi veya 2) Halk ve de facto yönetim arasında iktidarı paylaşmaya yönelik kapsamlı mutabakatın tesisi.
İşte Raffi Hovhannisyan’ın kamuoyuna duyurulan mektup-önerisinin tam metni:
« A.Olağanüstü cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleştirilmesi.
veya
B.İktidarın halkla paylaşımı:
1.Bu yıl esnasında erken parlamento seçim gerçekleştirilmesi. Bu zaman zarfında Seçim Kanununda değişiklik yapılarak parlamento seçimlerinin sadece Nispi Temsil Seçim Sistemiyle yapılmasını öngörmek. Oylamaya katılan seçmen listelerinin askıya çıkarılması. Merkez Seçim Kurulu ve Bölge Seçim Kurullarının oluşumunda siyasi-parti ilkesini yeniden tesis etmek. Yurt dışında yaşayanların oy kullanmasının sağlanması veya seçmen listelerinden çıkarılması.
2.En azından 5 eyalet valisinin görevinden alınması ve bu görevlere Raffi Hovhannisyan’ın aday gösterdikleri arasından atma yapılması.
3.Hükümet yetkilerinin kullanılarak, seçim yolsuzluklarından bulunan kent belediye başkanları ve köy muhtarlarının  görevden alınması.
4.Aralarında eyalet valileri, belediye başkanları, parti sorumluları vb. seçim hilelerinde bulunan herkesin cezai müeyyideye tabi tutulması.
5. Hükümet ve servislerden anılan alan yöneticilerinin Raffi Hovhannisyan’ın aday göstereceği isimlerden atanması
a.Ermenistan Cumhuriyet Başsavcılığı,
b.Devlet Vergi ve Gümrük Hizmetleri
c.Ulusal Güvenlik Servisi
d.Dışişleri Bakanlığı,
e.Eğitim ve Bilim Bakanlığı,
f. Meclis Kamu Denetim Odası,
g.Adalet Konseyi
h.Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu
Hovhannisyan anılan hususların parlamento seçimlerine dek değiştirilmeyeceğini de mektubunun sonuna eklemiş bulunmakta.
Bu anlaşma ayrılmaz bir bütün olup, her iki tarafın imzalamasına tabidir. Burada derc edilmiş hususlar erken parlamento seçimleri gerçekleştirilene kadar değiştirilemez.»
Bu mektubu okuduktan sonra Raffi Hovhannisyan şunu kaydetti: ″Ya iktidar halka yönelik tutumunu değiştirir veya halk iktidarı tamamıyla değiştirmek üzere harekete geçer. Öyle veya böyle, 9 Nisan’da yeni bir Ermenistan’a sahip olacağız.
Fotoğraf: Arsen Sarkisyan/NEWS.am
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/145796.html

Yorumlar kapatıldı.