İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘İzinli 861 Ermeni aile var’

İçişleri Bakanı Güler, “Türkiye’de 861 Ermeni’nin aile birleşimi, araştırma, çalışma, kısa süreli, öğrenci ya da uzun süreli amaçla alınmış ikamet izni bulunuyor” dedi.

ANKARA – İçişleri Bakanı Muammer Güler, Türkiye’de 861 Ermeni’nin, aile birleşimi, araştırma, çalışma, kısa süreli, öğrenci ya da uzun süreli amaçla alınmış ikamet izinleri bulunduğunu bildirdi.
TBMM Genel Kurulu’nda, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı’nın 2. bölümü üzerinde görüşmeler başladı.
MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Diyarbakır’daki nevruz kutlamalarında Türk Devleti’ne, Türk milletine meydan okunduğunu söyledi. Erdoğan, “Meydanlarda, Türk milleti adına mahkum edilen cani, hükümetin bilgisi dahilinde Diyarbakır meydanında nutuk irat etmiştir. Bu nutuk sizin bilginiz, iradeniz dahilinde irat edilmiştir. O nutku BDP milletvekillerinin eline siz verip okuttunuz” diye konuştu.
MHP Grup Başkavnekili Mehmet Şandır, Diyarbakır’da Türk bayrağının olmayışına ve AK Parti milletvekillerinin bu duruma tepki göstermemesine isyan ettiklerini belirtti.
Şandır, şunları söyledi:
“Bir devlet kurulması aşamalarına adım adım geçiliyor. Sayın Başbakan Diyarbakır’da ‘Kürt kimliğini tanıyorum’ dedi. Bunun anlamı, Türk milleti dışında bir başka milletin kimliğini tanımaktır. Siz bu anlamda söylemeseniz de muhatabı bunu böyle anlar. Bu memlekette Türk milletinin dışında bir başka milletin kimliğini, varlığını kabul ederseniz, egemenlik hakkını da vermek zorunda kalırsınız. Bu süreç, bir devlet kurma sürecidir. Kafanızı kuma sokmayın” diye konuştu.
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Diyarbakır’da, 30 bin kişinin katilinin neler diyeceğini dinlemek için insanların toplandığını, devletin de buna lojistik olarak zemin hazırladığını iddia etti. Türkkan, AK Parti sıralarına yönelik, “O PKK paçavraları hiç kanınıza dokunmuyor mu? Canınız acımıyor mu? Bazılarının kanına dokunmasını beklemiyorum zira dokunması için önce kan olması lazım. Kansızların kanına dokunmaz” dedi. Türkkan ayrıca, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’ın, dünkü konuşmada, ısrarlarına rağmen ‘Türk milleti’ ifadesini kullanmadığını söyledi.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise çözüme bu kadar yakın olunan bir günde, kanın durmasının muhtemel olduğu tarihi bir fırsatın eşiğinde, daha usturuplu bir dil kullanmanın doğru olacağını ifade etti.
Aydın, şöyle devam etti:
“Biz devleti güçlendirmeye çalışıyoruz. Biz, ‘milli birlik ve kardeşlik’ dedikçe siz neden bu kadar haykırıyorsunuz? Elinizde bir takım malzemeler var bunlar gidiyor diye mi bu kadar haykırıyorsunuz? Yazık… Bu süreci hep birlikte değerlendirelim. Türkiye kazanacak.
‘Büyük Türk milleti’ diyorum.  Bu millet, bayrak, kutsal ortak değerler üzerinde lütfen siyaset yapmayın. Böyle sloganlarla konuşmayın. Anlamlı mesajlar var. Bugünkü mesajları dikkate alalım.”
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, BDP grubunun Genel Kurul’da olmadığını ancak Aydın’ın, BDP’nin yokluğunu aratmadığını ileri sürdü. Vural, “AKP grubu adına konuşan bu kişinin, kendi partisinin mesajını değil, ‘Öcalan’ın mesajlarına kulak verin’ demesini AKP’ye oy veren değerli kardeşlerim bilmeli” diye konuştu.
“Dünyada en büyük yakalama oranları Türkiye’de”
Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, 861 Ermeni’nin Türkiye’de aile birleşimi, araştırma, çalışma, kısa süreli, öğrenci ya da uzun süreli amaçla alınmış ikamet izinleri bulunduğunu bildirdi.
AİHM kararlarına değinen Güler, son üç yılda 14 ihlal kararı verildiğini, 295 bin 387 avro tazminat ve masrafa hükmedildiğini söyledi. Bakan Güler, “Şimdi, bu kanun çıktığı zaman bu ihlal kararları da etkin çare sunamadığımız gerekçesiyle gündeme gelmeyecektir” dedi.
Diyarbakır Emniyet Müdürü’nün bazı açıklamaları nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü’nce incelemeler yapıldığını belirten Güler, polisin disiplininin en fazla önem verdikleri konuların başında geldiğini ifade etti.
Bakan Güler, Türkiye’nin, insan kaçakçılığı ve uyuşturucu madde trafiğinde son yıllarda artık kaynak bir ülke olmaktan çıktığını belirterek, “Hatta bir anlamda geçiş ülkesi olmaktan bile çıktı. Bu rotanın kuzeye kaydığını görüyoruz. Yakalama oranlarına baktığınızda yüzde 100 bir artış var. Dünyada en büyük yakalama oranları Türkiyede. Özellikle terör örgütü PKK’nın uyuşturucu finansmanı konusunda bir çok faaliyetinin olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili olarak PKK ve KCK terör örgütü, ABD tarafından da birinci derecede önemli uyuşturucu kaçakçısı örgütü olarak ilan edilmiştir.”
Bakan Güler, başka bir soru üzerine Türkiye’nin, terör örgütü ile yaptığı bir müzakerenin bulunmadığını söyledi.
“Partime sonuna kadar saygılıyım”
Bu arada yerinden söz alan AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, basında, partisine karşı tutum takındığına dair haberler çıktığını belirterek, “Partime karşı tutum takınmam haddime değildir. Beni partime karşı tavır içinde göstermek, hiç kimsenin haddine değildir. Hele muhalefetin hiç haddi değildir. Partime ve partimin fikirlerine sonuna kadar saygılıyım” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Bakır’ın “Muhalefetin hiç haddi değildir” ifadesine tepki göstererek, bu konunun muhalefetle ilgili olmadığını, kendi beyanları ile ilgili olduğunu söyledi.
Tasarı üzerinde görüşmeler sürüyor.
http://www.dunya.com/izinli-861-ermeni-aile-var-185847h.htm

Yorumlar kapatıldı.