İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenicilerde “Ermeni Fail” Rahatsızlığı

İstanbul Samatya’da Ermeni vatandaşlara yönelik saldırıların failinin Ermeni kökenli biri çıkması, olayları “ırkçı nefret temelli” önyargısıyla aktaran çevreleri hayli rahatsız etti. Bu çevreler önce failin “Ermeni olduğunu” gizlemeye çalıştılar. Bu ifşa olunca “Müslüman olmuştu, arkadaşlarına ‘ben çok büyük günah işledim’ diyordu” propagandasına yönelen bu çevreler, şimdi de Ermeni failin “kullanılmış olabileceğini” yazmaya başladılar. (Gerçekten ırkçı nefret temelli önyargı ile aktaranlar varsa bir şey diyemeyiz. Ancak ulusal medya Ermeni asıllı olduğunu vurguladı ama Müslüman olduğunu çoğu kere es geçti. Bizim bir şey gizlediğimiz yok. HYETERT)

ALĞAN: KULLANILMAYA MÜSAİT BİR PROFİL
“Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De” adlı girişimin sözcüsü ve Radikal Blog yazarı Cengiz Alğan, “Samatya’da katil uşak mı” başlıklı yazısında, failin kullanılmaya müsait bir profil çizdiğini savunarak, şunları yazdı: “Medyada yazılanlara bakıldığında zanlı ‘kullanılmaya müsait’ bir profil çiziyor. Ağır psikolojik, ekonomik ve sosyal sorunları var. Başkaları tarafından, belli bir hedef çerçevesinde, planladıkları cinayet ve diğer saldırıları üzerine yıkmak için ‘elverişli’ bir kişi olarak görülmesi gayet normal. Bu manzarada zanlının Ermeni olması da vakaların organize ırkçı nefret saldırıları olma ihtimalinin izini sürenler için ancak yeni bir soru işareti oluşturabilir. Yoksa Habertürk’te Fatih Altaylı’nın yazdığı gibi “Tüh, Ermeni çıktı!” demez kimse. Bu saldırıların Ermenilere yönelik ırkçı saldırılar olmadığının anlaşılması bu izi sürenleri ancak sevindirir. Çünkü korkulan odur. Korkulanın gerçek çıkması için cehennemî bir hazla ellerini ovuşturan insanlar düşmüyor ‘bu işlerin’ peşine.”
 “O YOPMAMIŞTIR” KULİSİ
“Hepimiz Ermeniyiz” eylemlerinin baş aktörlerinden olan Alğan yazısında ayrıca, BDP’li sözde insan hakları savunucusu Eren Keskin’in ortaya attığı iddiaları da bu tezine dayanak göstererek “Zanlı hiçbir şey hatırlamadığını da söylüyor. Cezaevinde kendisini ziyaret eden ve gerekirse savunmasını üstlenebileceğini söyleyen avukat Eren Keskin görüşme sırasında sürekli ağladığını, ‘Sen mi yaptın’ sorusuna ‘Hiçbir şey hatırlamıyorum ancak polisler öyle diyorsa yapmışımdır’ dediğini aktarıyor” diye yazdı.
 OYSA FAİL SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Oysa, yaşlı kadınlara yönelik saldırıların faili olarak gözaltına alınan Murat Nazaryan, kendini adliyeye götüren polis otosunda olayları kendisinin gerçekleştirdiğini ağlayarak itiraf etti. Nazaryan kadınlardan gasp ettiği ziynet eşyalarını sattığı kuyumcunun adresini de verdi.
Habervaktim.com
http://www.habervaktim.com/haber/318703/ermenicilerde-ermeni-fail-rahatsizligi.html

Yorumlar kapatıldı.