İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

65 yaşındaki Ermeni vatandaşımız Müslüman oldu

Kastamonu’nun Taşköprü İlçesi’ne bağlı Kapaklı Köyü Tütenli Mahallesi’nde oturan Ermeni 65 yaşındaki Anne Tosun, rüyasında ezan sesi dinleyip kendisine Müslüman olmasının söylendiğini görünce Müftülüğe giderek Müslüman oldu. Anne Tosun’a kendi isteğiyle Zeynep ad verildi. (Bizim Pozitivist laikçilere göre, Müslüman Ermeni ülke gerçeği. Bu da yeni moda. İyi, bir de hanımın  ismini neden değiştirdiğini açıklayabilseler. Sanırım bizimkilerin gerçeğine çoğunluk pek itibar etmiyor. HYETERT)

Yıllarca İstanbul’da oturduktan sonra 3 yıl önce köyüne dönen Anne Tosun, kısa süre önce rüyasında ezan sesi duyduğunu, oruç tutmak için sahura kalktığını görünce uzun süre etkisinden kurtulamadı. Sevgi Pınarı Derneği Başkanı Necmi Güneş’i arayan Tosun, rüyasını anlattı ve Müslüman olmak istediğini söyledi. Güneş, Taşköprü Müftüsü Yusuf Uzun ile görüşerek Anne Tosun ile birlikte Taşköprü Müftülüğü’ne geldi. Tosun burada Yusuf Uzun’un ardından Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Daha sonra ‘Anne’ olan ismini Zeynep olarak değiştirmeye karar verdi.
Tosun, bundan sonra bir Müslüman olarak hayatına yön vereceğini ve kutsal topraklara gitmek istediğini belirtti. Taşköprü Sevgi Pınarı Derneği Necmi Güneş, uzun süreden bu yana tanıdığı, çevresinde sevilen ve örnek bir kişiliğe sahip Anne Tosun’un birkaç gün önce kendisine Müslüman olma isteğini söylediğinde çok sevindiğini söyledi. Anne Tosun daha sonra nüfus cüzdanındaki kısmı Müslüman olarak değiştirdi.
DHA
http://haber.stargazete.com/yasam/65-yasindaki-ermeni-vatandasimiz-musluman-oldu/haber-736801

Yorumlar kapatıldı.