İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

«Dünya Ermeni Kongresi» Ermenistan’a odaklanıyor

«Dünya Ermeni Kongresi»  (DEK) Ermeni Toplum Birimleri Uluslararası Asamblesi Başkanı Aram Abrahamyan 11 Mart itibarıyla uluslararası birlik olara hukuki şahıs statüsüyle Ermenistan’da faaliyete başladı. Bu vesileyle DEK bir basın duyurusunda bulundu. 

Duyuruda şunlar ifade edilmekte:

«Yeni bağımsız Ermenistan tarihinin son 10 yılı Ermenistan-Diaspora ilişkilerinin yoğun gelişim ve derinleşmesiyle anlamlandı. Özellikle Ermenistan Hükümeti bünyesinde Diaspora Bakanlığının kurulmasıyla Ermenistan-Diaspora bağları daha da kurumsallaştı, ilişkiler daha hedefe yönelik ve dinamik bir mahiyet kazandı. Her yıl Ermenistan’da birçok etkinlikler, konferanslar, Ermeni toplum ve din kuruluşlarının katılımıyla birçok toplantılar düzenlenmektedir.
Anayurt, artık tüm dünyaya yayılmış Ermenilerin tek çatı altında toplandığı esas coğrafi, siyasi ve manevi eksendir.
Bu bağlamda Dünya Ermeni Kongresinin faaliyetlerini Ermenistan’a odaklamasının zamanı çoktan olgunlaşmıştı,eşdeğer kurum ve altyapının kurulmasıyla hedefe yönelik ve verimli işbirliği yanısıra devlet kurumlarının olduğu gibi Diaspora kuruluşları da Ermenistan ofisleriyle beraber yer almakta, bunların sayısı her geçen yıl artmaktadır.
Öncelikli program doğrultumuz Ermeni ulusal kimliğinin korunması ve geliştirilmesi, Diaspora kuruluşları, yerel idari kurumlarla ortaklaşa, amaca yönelik programların geliştirilmesi ve gerçekleştirilmesi,-ki bunlar Ermenistan devlet kurumlarıyla mutabakata kavuşturulmuş Ermenilerin yek vücut hale getirilmesi, ulusal sorunların çözümü işinde aynı zamanda kampanyaların düzenlenmesi ve organize lobi çalışmaları, eğitim, kültür, bilim, ekonomi, inovasyon-yatırım programlarıdır-   oldu ve  olacaktır.»
http://news.am/tur/news/144591.html

Yorumlar kapatıldı.